2/2018 Vapaalla

Leirinuotiolla

Eräkokki kertoo Leirinuotiolla, miten valmistetaan maasto-olosuhteissa konjakkikermassa haudutettua leipäjuustoa.

Sotilaan virkeänä leikatun konjakin lisäksi pitää sokeri. Siksi aterian kruunaakin tämä

nopea ja helppo jälkiruoka leirinuotiolla valmistettavaksi. Suositellaan tarjoiltavaksi kaffeplörön kyljessä.Ammattisotilas2_2018_Eräkokki

Konjakkikermassa haudutettu leipäjuusto

  • 3dl kermaa
  • 400g leipäjuustoa
  • 2tl kanelia
  • 2rkl hunajaa
  • Pari siivua puolustuslaitos -leikattua konjakkia

Kaada kerma, kaneli, ja hunaja pannulle, ja keitä seosta hetki kasaan.

Tarkista leikatun konjakin laatu maistamalla.

Kun olet varmistunut konjakin laadusta, lisää sitä kermaseoksen joukkoon.

Tarkista maku.

Laita leipäjuusto nesteeseen, ja kypsennä kunnes leipäjuusto alkaa pehmetä.

Nosta leipäjuusto lautaselle, lisää kermaseosta päälle.

Tarjoile konjakilla marinoitujen hillojen kanssa.

 

Leikatulla konjakilla marinoidut hillatAmmattisotilas_Eräkokki_kansi

  • 2dl hillaa
  • 1rkl sokeria
  • Pari siivua puolustuslaitos -leikattua konjakkia

Lisää sokeri ja hillat paistinpannulle.

Tarkista leikatun konjakin laatu maistamalla.

Kun olet varmistunut konjakin laadusta, ja sokeri on sulanut hillojen joukkoon, lisää sitä paistinpannulle.

Tarkista maku ja tarjoile.


Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje