5/2018 Vapaalla

Leirinuotiolla

Syksy on saapunut, ja sen mukana on metsä täynnä herkullisia sieniä joiden tunnistamiseen ei vaadita paljoa työtä. Suomen metsissä onkin arviolta n.500 eri ruokasieneksi kelpaavaa lajiketta, joten niiden tunnistaminen myrkyllisistä saattaa olla elintärkeä taito syysmetsässä selviytymisen kannalta.

Tattikastike

Ammattisotilas_Erokokki_5_32018_Resepti

- Kuumenna pannu ja lisää nokare voita

- Lisää pilkotut sipulit ja pilkottu tatti, sekä paista niitä hetki.

- Tarkista leikatun konjakin laatu maistamalla.

- Kun olet varmistunut leikatun konjakin laadusta, lisää sitä pannulle reilulla kädellä.

- Lisää loraus kermaa, suolaa ja pippuria, ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Kurpitsaa ja raitajuurta ruiskuorella

- Valmista ruisrouhe murskaamalla ruisnäkkäriä.

- Kuori ja pilko juurekset.

- Pyöräytä juureksia oliiviöljyssä

- Pyöräytä juurekset ruisrouheessa

- Kuumenna pannu ja lisää reilusti voita

- Paista juurekset kypsiksi jaa mausta suolalla.

Vinkki: Raitajuurella kestää kypsyä kurpitsaa kauemmin, joten jos mahdollista, niin raitajuuren esikeitto nopeuttaa ja helpottaa prosessia.

Liekitettyä naudanmaksaa

Ammattisotilas_Eräkokki_6_12018_Resepti

- Kuumenna pannu ja lisää nokare voita

- Paista maksaan molemmin puolin kaunis paistopinta.

- Tarkista leikatun konjakin laatu maistamalla.

- Kun olet varmistunut leikatun konjakin laadusta, lisää sitä pannulle reilulla kädellä.

- Kallista pannua lähelle liekkiä, ja anna konjakin syttyä tuleen.

- Mausta suolalla ja tarjoile heti kun liekki on sammunut.

Vinkki: Liekittäminen perustuu höyrystyvään alkoholiin, joten tulee toimia ripeästi konjakin lisäämisen jälkeen. Jos konjakki ei syty, on alkoholi ehtinyt jo haihtua pannulta. Lisää konjakkia uudestaan, ja pyri toimimaan nopeammin. Maksaa ei myöskään saa ylikypsentää, sillä silloin maksa ”maksoittuu” ja maistuu kitkerältä.

Ammattisotilas_Erokokki_5___22018_Resepti
Ainesosat:

Liekitettyä naudan maksaa

  • Puolustuslaitos leikattua konjakkia
  • Naudan maksaa
  • Voita
  • Suolaa



Kurpitsaa ja raitajuurta ruiskuoressa  Ammattisotilas_Leirinuotiolla_Eräkokki_Kuva_AstaRuuskanen

  • 1 syyskurpitsa
  • muutama raitajuuri
  • Ruisrouhe (ruisnäkkäriä)
  • Oliiviöljyä
  • Voita
  • Suolaa
  • Pippuria

Tattikastike

  • 1 tatti
  • Puolustuslaitos leikattua konjakkia
  • Kermaa
  • 1 sipuli
  • Suolaa
  • Pippuria

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje