Siirry sisältöön

Edunvalvojat koulutukseen

Aliupseeriliitto järjestää vuoden 2017 aikana 12 ammattiyhdistyskurssia ja kaksi järjestötoimintakurssia. Aliupseeriliiton koulutusjärjestelmä sisältää luottamusmiesten perus- jatko- ja täydennyskursseja, yhteistoiminnan perus- ja jatkokurssin, palkkausjärjestelmäkurssin sekä järjestötoiminnan peruskurssin ja puheenjohtajien neuvottelupäivät.

Kurssikohtaisilla sivuilla on tarkemmat kuvaukset kunkin kurssin kohderyhmästä, tavoitteista ja keskeisistä sisällöistä.

>> Lue lisää koulutuksen sisällöistä (avautuu uuteen ikkunaan)

Luottamusmiehet, varaluottamusmiehet ja yhdistysten puheenjohtajat ovat oikeutettuja palkalliseen virkavapaaseen osallistuessaan Aliupseeriliiton järjestämään ammattiyhdistyskoulutukseen.

Järjestötoiminnan perusteet –kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti uusille Aliupseeriliiton jäsenyhdistysten hallitustyöskentelijöille.  Puheenjohtajapäivät on tarkoitettu yhdistysten puheenjohtajille.

Kursseille ilmoittaudutaan jäsensivuilla.

Järjestötoiminnan perusteet2_KuvaAstaRuuskanenAmmattiyhdistyskoulutus 2017

Yhteistoiminnan jatkokurssi 8.-9.2.
Merivoimien alueelliset luottamusmiespäivät 8.-9.3.
Palkkausjärjestelmä-peruskurssi 15.-17.3.
Maavoimien alueelliset luottamusmiespäivät 22.-24.3.
Ilmavoimien alueelliset luottamusmiespäivät 28.-29.3.
Luottamusmiesten peruskurssi 4.-6.4.
Yhteistoiminnan peruskurssi 3.-5.5.
Palkkausjärjestelmä-jatkokurssi 23.-25.8.
Luottamusmiesten jatkokurssi 5.-7.9.
Luottamusmiesten täydennyskurssi I 4.-6.10.
Luottamusmiesten täydennyskurssi II 8.-10.11.

 Järjestökoulutus 2017

Järjestötoiminnan perusteet 1.-2.4.
Puheenjohtajapäivät 26.-27.4.


Asta Ruuskanen

  • Suoritusarvioinnilla on palkkavaikutuksia

    Suoritusperusteinen henkilökohtainen palkanosa perustuu virkamiehen suoriutumiseen työtehtävistään ja muodostuu lähes aina kahden viimeisimmän vahvistetun suoritusarvioinnin tuloksesta.

  • Aliupseerit tehtävä- ja seuraajasuunnittelun piiriin

    Aliupseereille on tullut viime vuosina tullut yhä vaativampia tehtäviä. Viime vuoden aikana vaativimmat aliupseeritehtävät kartoitettiin. Vuoden vaihteessa puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö vahvisti kaikkiaan 292 tehtävää aliupseerien keskitettyyn tehtävä- ja seuraajasuunnitelmaan (AUKES).

  • Sinä olet valtion virkamies

    Puolustusvoimien ammattisotilaalle (virkamiehelle) on määritelty runsaasti velvollisuuksia. Mitä kaikkea kuuluu valtion virkamiehenä olemiseen on hyvin monelle usein epäselvää. Virkamiehenä oleminen on viran hoitamista, asiakokonaisuus johon sisältyy velvoitteita ja myös oikeuksia.