Siirry sisältöön

Niklas on pidetty työkaveri

Ylikersantti Niklas Eriksson (24) palkittiin keväällä Kanta-Hämeen Aliupseerit ry:n ensimmäisenä Vuoden aliupseerina. Nimitys julkistettiin yhdistyksen 40-vuotisjuhlissa Aulangolla.

Palkitsemisperusteissa yhdistys mainitsee, Ammattisotilas_Aliupseeri_NiklasEriksson2_KuvaJOuniVanhalaettä Eriksson on työyhteisössään ja kotivaruskunnassaan pidetty työkaveri. Hän on aktiivinen liikunnan harrastaja, joka pitää fyysisen kuntonsa ammattisotilaalle asetettujen vaatimusten tasalla. Eriksson on määrätietoisesti ja menestyksekkäästi kouluttautunut ja luonut itsestään vieläkin kovempaa ammattialiupseeria.

Eriksson työskentelee kouluttajana Panssariprikaatin Autokomppaniassa.

– Työhöni kuuluu monipuoliset kouluttajan tehtävät kuljettajakursseilla ja tarvittaessa myös muun yksikön toiminnan tukeminen. Parasta työssäni on sen monipuolisuus, haasteellisuus ja käytännössä rajaton mahdollisuus kehittyä sen tekemisessä.

Eriksson kertoo, että hänen työnsä edellyttää mielenkiintoa raskaisiin ajoneuvoihin. Lisäksi tekijällä tulee olla halu kehittyä ja pysyä mukana toimialan kehityksessä, jotta tehty työ olisi aina mahdollisimman laadukasta. Lisäksi kouluttajan työ vaatii ammattitaitoa myös tavanomaisiin sotilaan töihin.

– Pyrin jatkuvasti syventämään tietojani ja taitojani muun muassa kuljetusalan lainsäädännöstä sekä raskaiden ajoneuvojen rakenteista. Sain viime vuonna perustason opinnot päätökseen ja tällä hetkellä suoritan liikenneopettajan erikoisammattitutkintoa.

Eriksson toivoo, että hän saa jatkossakin työskennellä kuljettajakoulutuksen parissa ja kartoittaa työkokoemustaan itselleen mieluisalla alalla.

Työyksikön hyvä yhteishenki tekee Erikssonin mukaan työnteosta mukavaa ja sen ansiosta hän palaa töihin useimmiten mielellään.  Liikunnalla on tärkeä rooli työhyvinvoinnin ylläpitämisessä.

– En harrasta mitään lajia enkä ole huippukunnossa, mutta liikun säännöllisesti eri tavoilla. Tämä auttaa pysymään virkeänä töissä ja tietysti suorittamaan vuosittaiset kuntotestit vaatimusten mukaisesti.

Palkittu aliupseeri on yllättynyt ja iloinen saamastaan kunnianosoituksesta. Hän pitää kunnia-asiana olla oman yhdistyksensä ensimmäinen Vuoden aliupseeri.

Ammattisotilas_Kantahämeelle palkitsemisjärjestelmä

Teksti: Asta Ruuskanen

Kuvat: Jouni Vahala

  • Moottoripyörä vaihtui kameraan

    Tähtitieteilijähän minusta piti tulla. Se oli lapsuuden haaveammattini. Musiikki vaan tuli jossain vaiheessa sotkemaan suunnitelmat. Taivaan havainnointi unohtui pitkäksi aikaa. Nyt olen löytänyt takaisin pimeään, tähtitaivaan alle.

  • Vääpelit varusmiesten tukena

    Vääpelit Marko Konster ja Markus Viitanen ovat työskennelleet koko virkauransa Karjalan prikaatissa. Molemmilla on laaja kokemus varusmiesten kanssa työskentelystä.

  • Näköalapaikka sotilaiden liikuntaan

    Vääpeli Pasi Suvisolan työ liikuntakasvatusaliupseerina on näköalapaikka varusmiesten ja ammattisotilaiden arkeen. Työssään hän haluaa innostaa ja kannustaa sotilaita liikkumiseen ja edistää henkilöstön työssä jaksamista.