Siirry sisältöön

Niklas on pidetty työkaveri

Ylikersantti Niklas Eriksson (24) palkittiin keväällä Kanta-Hämeen Aliupseerit ry:n ensimmäisenä Vuoden aliupseerina. Nimitys julkistettiin yhdistyksen 40-vuotisjuhlissa Aulangolla.

Palkitsemisperusteissa yhdistys mainitsee, Ammattisotilas_Aliupseeri_NiklasEriksson2_KuvaJOuniVanhalaettä Eriksson on työyhteisössään ja kotivaruskunnassaan pidetty työkaveri. Hän on aktiivinen liikunnan harrastaja, joka pitää fyysisen kuntonsa ammattisotilaalle asetettujen vaatimusten tasalla. Eriksson on määrätietoisesti ja menestyksekkäästi kouluttautunut ja luonut itsestään vieläkin kovempaa ammattialiupseeria.

Eriksson työskentelee kouluttajana Panssariprikaatin Autokomppaniassa.

– Työhöni kuuluu monipuoliset kouluttajan tehtävät kuljettajakursseilla ja tarvittaessa myös muun yksikön toiminnan tukeminen. Parasta työssäni on sen monipuolisuus, haasteellisuus ja käytännössä rajaton mahdollisuus kehittyä sen tekemisessä.

Eriksson kertoo, että hänen työnsä edellyttää mielenkiintoa raskaisiin ajoneuvoihin. Lisäksi tekijällä tulee olla halu kehittyä ja pysyä mukana toimialan kehityksessä, jotta tehty työ olisi aina mahdollisimman laadukasta. Lisäksi kouluttajan työ vaatii ammattitaitoa myös tavanomaisiin sotilaan töihin.

– Pyrin jatkuvasti syventämään tietojani ja taitojani muun muassa kuljetusalan lainsäädännöstä sekä raskaiden ajoneuvojen rakenteista. Sain viime vuonna perustason opinnot päätökseen ja tällä hetkellä suoritan liikenneopettajan erikoisammattitutkintoa.

Eriksson toivoo, että hän saa jatkossakin työskennellä kuljettajakoulutuksen parissa ja kartoittaa työkokoemustaan itselleen mieluisalla alalla.

Työyksikön hyvä yhteishenki tekee Erikssonin mukaan työnteosta mukavaa ja sen ansiosta hän palaa töihin useimmiten mielellään.  Liikunnalla on tärkeä rooli työhyvinvoinnin ylläpitämisessä.

– En harrasta mitään lajia enkä ole huippukunnossa, mutta liikun säännöllisesti eri tavoilla. Tämä auttaa pysymään virkeänä töissä ja tietysti suorittamaan vuosittaiset kuntotestit vaatimusten mukaisesti.

Palkittu aliupseeri on yllättynyt ja iloinen saamastaan kunnianosoituksesta. Hän pitää kunnia-asiana olla oman yhdistyksensä ensimmäinen Vuoden aliupseeri.

Ammattisotilas_Kantahämeelle palkitsemisjärjestelmä

Teksti: Asta Ruuskanen

Kuvat: Jouni Vahala

  • Kuljetusmestarina Unkarissa

    Ylivääpeli Juha Eskelinen työskenteli yli kolme vuotta kuljetusmestarina Unkarissa. Työpaikkana oli monikansallinen raskas lennosto, Heavy Airlift Wing (HAW).

  • Tykkimestarina ohjusveneellä

    Ylikersantti Joonas Kuivalainen (31) työskentelee ohjusveneellä tykkimestarina. Hän on myös menestyksekäs ja monipuolinen urheilija, joka niittää mestaruuksia Suomessa ja kansainvälisillä areenoilla.

  • Edunvalvoja Aleksi Laurila

    "Hain pääluottamusmiehen tehtävään, koska halusin päästä vaikuttamaan ammattiryhmämme asioihin. Haluan hoitaa tehtäväni Merivoimien aliupseerien pääluottamusmiehenä niin hyvin, että saan jatkossakin nauttia Aliupseeriliiton hallituksen luottamusta ja jatkaa tehtävässäni useamman kauden." Aleksi Laurila (34)