Siirry sisältöön

Leirinuotiolla

Eräkokki kertoo Leirinuotiolla, miten valmistetaan maasto-olosuhteissa konjakkikermassa haudutettua leipäjuustoa.

Sotilaan virkeänä leikatun konjakin lisäksi pitää sokeri. Siksi aterian kruunaakin tämä

nopea ja helppo jälkiruoka leirinuotiolla valmistettavaksi. Suositellaan tarjoiltavaksi kaffeplörön kyljessä.Ammattisotilas2_2018_Eräkokki

Konjakkikermassa haudutettu leipäjuusto

  • 3dl kermaa
  • 400g leipäjuustoa
  • 2tl kanelia
  • 2rkl hunajaa
  • Pari siivua puolustuslaitos -leikattua konjakkia

Kaada kerma, kaneli, ja hunaja pannulle, ja keitä seosta hetki kasaan.

Tarkista leikatun konjakin laatu maistamalla.

Kun olet varmistunut konjakin laadusta, lisää sitä kermaseoksen joukkoon.

Tarkista maku.

Laita leipäjuusto nesteeseen, ja kypsennä kunnes leipäjuusto alkaa pehmetä.

Nosta leipäjuusto lautaselle, lisää kermaseosta päälle.

Tarjoile konjakilla marinoitujen hillojen kanssa.

 

Leikatulla konjakilla marinoidut hillatAmmattisotilas_Eräkokki_kansi

  • 2dl hillaa
  • 1rkl sokeria
  • Pari siivua puolustuslaitos -leikattua konjakkia

Lisää sokeri ja hillat paistinpannulle.

Tarkista leikatun konjakin laatu maistamalla.

Kun olet varmistunut konjakin laadusta, ja sokeri on sulanut hillojen joukkoon, lisää sitä paistinpannulle.

Tarkista maku ja tarjoile.


Eräkokki

  • Leirinuotiolla

    Kuudennessa, ja samalla leirinuotiolla-reseptisarjan viimeisessä reseptissä on mukana ruokaa valmistamassa myös eräkoira Dori.

  • Leirinuotiolla

    Eräkokki kertoo Leirinuotiolla, miten valmistetaan maasto-olosuhteissa loimukonjakkitaimenta tykötarpeineen.

  • Lisää hyvinvointia

    Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry tuottaa edullisia ja vaikuttavia hyvinvointikursseja työikäisille ja lapsiperheille. Kesällä 2021 järjestetään useita lapsiperheiden ja aikuisten kursseja ympäri Suomen sijaitsevissa liikunnallisissa ja luonnonläheisissä kurssikohteissa.