Siirry sisältöön

Leirinuotiolla

Eräkokki kertoo Leirinuotiolla, miten valmistetaan maasto-olosuhteissa konjakkikermassa haudutettua leipäjuustoa.

Sotilaan virkeänä leikatun konjakin lisäksi pitää sokeri. Siksi aterian kruunaakin tämä

nopea ja helppo jälkiruoka leirinuotiolla valmistettavaksi. Suositellaan tarjoiltavaksi kaffeplörön kyljessä.Ammattisotilas2_2018_Eräkokki

Konjakkikermassa haudutettu leipäjuusto

  • 3dl kermaa
  • 400g leipäjuustoa
  • 2tl kanelia
  • 2rkl hunajaa
  • Pari siivua puolustuslaitos -leikattua konjakkia

Kaada kerma, kaneli, ja hunaja pannulle, ja keitä seosta hetki kasaan.

Tarkista leikatun konjakin laatu maistamalla.

Kun olet varmistunut konjakin laadusta, lisää sitä kermaseoksen joukkoon.

Tarkista maku.

Laita leipäjuusto nesteeseen, ja kypsennä kunnes leipäjuusto alkaa pehmetä.

Nosta leipäjuusto lautaselle, lisää kermaseosta päälle.

Tarjoile konjakilla marinoitujen hillojen kanssa.

 

Leikatulla konjakilla marinoidut hillatAmmattisotilas_Eräkokki_kansi

  • 2dl hillaa
  • 1rkl sokeria
  • Pari siivua puolustuslaitos -leikattua konjakkia

Lisää sokeri ja hillat paistinpannulle.

Tarkista leikatun konjakin laatu maistamalla.

Kun olet varmistunut konjakin laadusta, ja sokeri on sulanut hillojen joukkoon, lisää sitä paistinpannulle.

Tarkista maku ja tarjoile.


Eräkokki

  • Lähde lomalle Vierumäelle

    Aliupseeriliiton jäsenet voivat varata käyttöönsä Vierumäellä olevaa vapaa-ajan mökkiä. Vierumäen Loma-aika Oy:n mökkialueella sijaitsevassa paritalohuoneistossa on olohuone, keittiö, sauna sekä majoitustilat kuudelle henkilölle.

  • Tupakaton nuuska aiheuttaa riippuvuutta

    Koronarajoitusten aikana nuuskan saatavuus hankaloitui. Tupakaton nuuska saattoi olla joillekin vastaus ongelmaan. Mutta mitä se oikein on, onko sen käyttö turvallista?