Siirry sisältöön

Sotilasmusiikkia kesällä 2020

Tuleva kesä on taas täynnä hienoja mahdollisuuksia nauttia sotilasmusiikista. Hamina Tattoo, vartioparaatit, MIL-Espa-konsertit ja Varusmiessoittokunnan konserttikiertueet tarjoavat lukuisia tilaisuuksia kuunnella sotilassoittokuntia.

Vartioparaatit ja MIL-Espa-konsertit. Soittokunnat esiintyvät kesän aikana kymmenenä perjantaina Helsingissä. Vartioparaatikulkue lähtee klo 12.30 Senaatintorilta marssien Kauppatorin kautta päävartioon ja sieltä Esplanadia pitkin Kasarmitorille. Vartioparaatin jälkeen Espan lavalla järjestetään viihteellinen MIL-Espa-konsertti klo 14.00 alkaen. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Varusmiessoittokunnan Showband esiintyy Puolustusvoimien kesäkiertueella kesäkuun aikana kymmenellä paikkakunnalla. Varusmiessoittokunnan 30-vuotisjuhlakonserttikiertue esiintyy elokuun aikana kahdeksassa konsertissa, eri puolilla Suomea.
Puolustusvoimat ilmoitti 15.4., että Kesäkiertue 2020 peruutetaan koronavirustilanteen takia.

>> Tutustu sotilassoittokuntien konserttikalenteriin (avautuu uuteen ikkunaan)

Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaali järjestetään Haminassa 3. – 8.8. Viikon aikana on tarjolla Hamina Bastionin marssishow-esitysten ja klubikonserttien lisäksi lukuisia ilmaiskonsertteja eri puolilla Haminaa. Ohjelmaa on tarjolla sekä lapsille että aikuisille.

Tapahtumassa esiintyy vierailevia orkestereita neljältä eri mantereelta ja kahdeksasta eri maasta. Yleisö pääsee kuulemaan suomalaisorkestereiden lisäksi sotilasmusiikkia Irlannista, Japanista, Kanadasta, Liettuasta, Namibiasta, Yhdysvalloista ja Yhdysvalloista.
Hamina Tattoo näkyy myös Helsingissä tapahtuman avajaispäivänä. Tuolloin yleisöllä on mahdollisuus päästä nauttimaan Senaatintorilla musiikki- ja kuviomarssiesityksistä ilmaisessa yleisötapahtumassa. Tapahtuma alkaa klo 12.00.

>> Tattoo-viikon ohjelma, esiintyjätiedot sekä tietoa majoituspalveluista(avautuu uuteen ikkunaan)

Vuoden 2020 Hamina Tattoo -tapahtuma siirtyy pidettäväksi 2.-7.8.2021.

Vartioparaatit ja MIL-Espa-konsertit 2020
Pe 5.6. Lapin sotilassoittokunta PERUUTETTU
Pe 12.6. Kaartin soittokunta (vain vartioparaati) PERUUTETTU
Pe 10.7. Laivaston soittokunta
Pe 17.7. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta
Pe 24.7. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta
Pe 31.7. Kaartin soittokunta (vain vartioparaati)
Pe 14.8. Ilmavoimien Big Band (vain MIL-Espa)
Pe 21.8. Rakuunasoittokunta

Varusmiessoittokunnan 30-vuotisjuhlakonserttikiertue
Ti 18.08. Verkatehdas, Hämeenlinna
Ke 19.08.Verkatehdas, Hämeenlinna
Pe 21.08. Kuopion musiikkikeskus, Kuopio
La 22.08. Paviljonki, Jyväskylä
Ke 26.08. Logomo, Turku
To 27.08. Finlandia-talo, Helsinki

Pe 28.08. Tampere-talo, Tampere


  • Mika Oranen suosittelee street artia

    ”Street artiksi minä sitä kutsun”, sanoo Mika Oranen kertoessaan harrastuksestaan. Street art on taidesuuntaus, joka kokoaa yhteen amerikkalaisen graffitin, 60-luvun pop- taiteen, 70-luvun punk- taiteen, sarjakuvataiteen ja poliittisen kuvasatiirin. 70-luvun punk-aikakauden nuorena yhteiskunnallinen kritiikki taiteen keinoin kiinnosti vaikka en punk-ilmiötä muilta osin omakseni omaksunutkaan.

  • Leirinuotiolla

    Kuudennessa, ja samalla leirinuotiolla-reseptisarjan viimeisessä reseptissä on mukana ruokaa valmistamassa myös eräkoira Dori.

  • Leirinuotiolla

    Kesäinen luonto tuo mukanaan upeita luonnon antimia, joiden hyötykäyttö kuuluu jokaisen sotilaan selviytymistaitoihin. Seuraavat ohjeet riittää kahdelle henkilölle pääruoaksi, tai neljälle lisäkkeeksi kalan tai lihan seuraksi. Pienillä esivalmisteluilla tämä on nopea ja helppo nuotioruoka.