Siirry sisältöön

Hae kulttuuriapurahaa

SAK:n kulttuurirahaston apurahahaku on elokuussa. Kulttuuriapurahoja voivat hakea kaikki SAK:laisten ammattiliittojen yksityiset jäsenet tai harrastajaryhmät. Apurahoilla tuetaan ensisijaisesti taidepainotteisia kulttuuriharrastuksia.

SAK:n kulttuurirahaston tarkoituksena on apurahoja Ammattisotilas_SAK_kulttuuriapuraha6_Kuva_AstaRuuskanenja tunnustuspalkintoja jakamalla tukea järjestäytyneiden palkansaajien sivistys ja kulttuuripyrkimyksiä sekä yleistä yhteiskunnallista tutkimustoimintaa ja työelämän kehittämishankkeita.

Kulttuuriapurahojen myöntämisen päälinjaukset:

 1. Taidepainotteinen kulttuuriharrastus: musiikki, kirjoitus, näyttämö, kuvataide, sirkus, valokuvaus jne. Ei tueta ammattimaista taiteen tekemistä, opiskelua tai urheilua!
 2. Painopiste on aloittavien hankkeiden ja uransa alkupäässä olevien harrastajien tukemisessa.
 3. Apurahan saajan tulee olla SAK:laisen liiton jäsen: Saajina voivat olla sekä yksittäiset harrastajat että harrastajaryhmät. Apurahaa ei myönnetä järjestöille lukuun ottamatta ammattiosastoja (kulttuuriprojektit, historiikit).
 4. Tuetaan jäsenten tekemisiä ja hankkeita, annetaan niihin tuotantotukea. Opintomatkoja voidaan tarkoin harkituissa tapauksissa tukea. Esiintymismatkoja ei tueta.
 5. Huomioidaan kieliryhmät ja vähemmistöt sekä maahanmuuttajat. Kiinnitetään huomiota sukupuolten tasa-arvoon. 
 6. Apurahaa ei myönnetä samalla hakijalle kahta kertaa (erityisen perustellussa poikkeustapauksessa voidaan myöntää, jos edellisestä apurahasta on kulunut yli 10 vuotta).
 7. Myönnettävät apurahat ovat n. 200-1000 euroa/hakija. Jos hankkeen kustannusarvio tai haettu summa on kovin suuri ja muuta rahoitusta ei ole, tulee arvioida toteutuuko hanke todella apurahan turvin.

Ammattisotilas_SAK_kulttuuriapuraha2_Kuva_AstaRuuskanenAliupseeriliiton jäsen voi hakea apurahaa Kansan Sivistysrahaston verkkosivujen kautta. Hakusovellus ja ohjeet löytyvät 1. elokuuta alkaen osoitteesta www.sivistysrahasto.fi.

Valitse hakusovelluksesta ensin SAK:n kulttuurirahasto. Valitse sen jälkeen ammattiliitoksi Aliupseeriliitto. Täytä hakemus ja lähetä se verkossa eteenpäin. Hakijoiden jäsenyys tarkastetaan omasta ammattiliitosta ennen apurahan myöntämistä.

Myönnetyt apurahat julkaistaan tammikuun 2018 loppuun mennessä.


 • Kenestä Vuoden 2021 aliupseeri?

  Vuoden aliupseeriksi voidaan valita Aliupseeriliiton jäsen, joka on ansioitunut palvelustehtävässä, käyttäytyy ja suorittaa palvelustehtävänsä moitteettomasti ja edistänyt oman ammattikuntansa asemaa merkittävästi

 • Puheenjohtajat puivat edunvalvonnan tilannekuvaa

  Puheenjohtajapäivät ovat Aliupseeriliiton puheenjohtaja Jyrki Surkalle tärkeä tilaisuus. Hänellä on tuolloin mahdollisuus kertoa yhdistyspuheenjohtajille ajankohtaisista edunvalvonta-asioista. Samalla hän saa puheenjohtajailta tietoa siitä, mitä yhdistyksille kuuluu.

 • Tähtäimessä kenttäkelpoisuus

  Reserviläisurheiluliiton liikuntatapahtumiin osallistuu vuosittain noin 120.000 henkilöä. Valtaosa tilaisuuksista on monipuolisia kuntoliikuntatapahtumia. Myös kilpailut ja reserviläisten kenttäkelpoisuutta suoraan edistävät tapahtumat ovat suosittuja.