Siirry sisältöön

Uudenmaan Aliupseerit 50 vuotta

Uudenmaan Aliupseerit vietti 50-vuotisjuhliaan 12.10. Helsingissä, Ravintola Pörssissä. Juhlassa palkittiin Uudenmaan Aliupseerien vuoden aliupseeri sekä ansioituneita yhdistysaktiiveja. Uudenmaan vuoden aliupseerina palkittiin ylivääpeli Roman Nikkinen Kaartin jääkärirykmentistä.

Juhlapuheessaan Uudenmaan Aliupseerit ry:n puheenjohtaja Janne Lapakko kertoi, ettäperimätiedon mukaan ensimmäinen kokous yhdistyksen perustamiseksi pidettiin keväällä 1969. Tuolloin joukko värvättyjä Helsingin ja Porkkalan varuskunnista oli kokoontunut Suomenlinnan aliupseerikerholla pohtimaan asemaansa silloisessa Puolustuslaitoksessa. Tästä kokouksesta sai yhdistys alkunsa. Yhdistyksen ensimmäinen nimi oli Helsingin Värvättyjen Kerho.

 Tämä Suomenlinnassa pidetty kokous seuraa meitä edelleenkin yhdistyksemme tunnuksessa, missä väylämme valaisee Suomenlinnan majakka taustaväreinään keltainen ja sininen, kotimaakuntamme Uudenmaan värit.

Yhdistys muutti nimensä 1990-luvun alussa Uudenmaan Sotilasammattihenkilöt ry:ksi. Nimenmuutos liittyi tilanteeseen, jolloin entisistä värvätyistä tuli sotilasammattihenkilöitä. Kun Sotilasammattihenkilöstöstä rakennettiin uusi aliupseeristo, yhdistyksen nimi muutettiin jälleen vastaamaan paremmin jäsenistöään. Nykyinen nimi Uudenmaan Aliupseerit ry virallistettiin 11.3.2009.

 Tänään meillä kaikilla on aihetta juhlia Uudenmaan Aliupseerien menneisyyttä, nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Ennen kaikkea juhlan aiheena ovat yhdistyksen yli 200 jäsentä ja yhdistysaktiivit, jotka vapaaehtoisvoimin toteuttavat pyyteettömästi yhdistyksen toimintaa.

Kuvat: Thomas Litchfield

 

 

  • Enemmän tehoja St1-jäseneduista

    Aliupseeriliiton kortti on sinulle konkreettinen avain niin tankkausalennuksiin kuin HelmiSimpukan ravintola- ja kahvilapuolen etuihin. Mutta tiesitkö, että rekisteröimällä korttisi St1:n nettisivuilla, voisit saada siitä vielä enemmän hyötyjä irti?

  • Vuoden 2022 mestaruuskilpailut

    Aliupseeriliitto järjestää vuonna mestaruuskilpailuja, joihin kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Ilma-ase-, frisbeegolf- ja golfmestaruuskilpailujen ajankohdat on julkaistu.

  • Ammattisotilaalla on tyytyväisiä lukijoita

    Ammattisotilas-lehti tutki Aliupseeriliiton jäsenten näkemyksiä verkkolehden sisällöistä, luettavuudesta ja julkaisumuodosta. Kysely lähetettiin niille jäsenille, joiden sähköpostiosoite on jäsenrekisterissä.