Siirry sisältöön

Leirinuotiolla

Kesä saapuu, eli on aika avata grillikausi. Nuotioherkuksi valikoitui tällä kertaa ns ”ristiinnaulittua kanaa, joka saa makunsa tahmeasta konjakkimarinadista. Kylkeen sopii esimerkiksi koivukranssissa poltettuja paprikoita sekä sinappidippi.

Ristiinnaulittua kanaa

Ammattisotilas_Eräkokki_Resepti3_1_

– Leikkaa kana halki vatsan puolelta siten, että sen pystyy levittämään tasaiselle alustalle.

– Mausta pinta suolalla ja pippurilla.

– Valmista marinadi, ja lisää kana maustumaan siihen.

Puolustuslaitos leikattu konjakki -marinadi

Lisää kuumalle pannulle pilkotut sipulit ja kuullota hetki.

Tarkista leikatun konjakin laatu maistamalla.

Kun olet varmistunut konjakin laadusta, lisää sitä pannulle  reilulla kädellä.

 Lisää hunaja, sokeri, soija, pippuri ja hieman vettä.

Keitä hetki kasaan.

Lisää sitruunamehu

Tarkista maku.

Anna jäähtyä ja lisää kanan kanssa pussiin.

Anna marinoitua vähintään 3 tuntia, mieluummin yön yli.

 

Paistovaiheessa

Levitä kana esimerkiksi halsteriraudalle.

Grillaa sopivalla lämmöllä muutaman kerran käännellen.

Valele kanaa marinadilla useaan kertaan grillauksen aikana.

Kana kypsyy noin 40 minuutissa ja sen pinta saa olla tummanruskea.

Kana on kypsää, kun työnnät sen paksuimpaan kohtaan tikun ja reiästä tulee kirkasta nestettä. Jos neste on veristä, kypsytä kanaa vielä lisää.

Koivukranssipaprikat

Ammattisotilas_Eräkokki_Resepti3

Etsi nuori ohut koivunoksa joka taipuu.

Kuori oksa.

Työnnä paprikat koivunoksan läpi, ja sido oksa kranssin muotoon.

Paahda paprikoita kuumalla lämmöllä. Pinta saa palaa hieman.

Mausta lopuksi suolalla.

Sinappidippi

Pilko kevätsipulin varret ja lisää ne kermaviilin joukkoon.

Lisää sinappi, pippuri ja suola.

Tarkista maku

Raaka-aineet

1 kokonainen kana

Marinadi:

Pari siivua Puolustuslaitos leikattua konjakkia

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

1rkl soijaa

1rkl hunajaa

0,5 dl sokeri

2dl vettä

1 sitruunan mehu

pippuria

 

babypaprikoita

 

2 dl kermaviiliä

1rkl dijon sinappia

2 kevätsipulin varret

Suolaa, pippuria


Eräkokki

  • Jyrki Surkka suosittelee näitä kirjailijoita

    Olen lukijaprofiililtani aika on/off-mies. Siksi lukemiseni keskittyy yleensä loma-ajalle. Minulla on nimittäin lähes pakottava tarve saada kirja luetuksi saman tien kun aloitan sen.

  • Näin vältät turhat tapaturmat

    Virkistävä juoma, suussa sulava jäätelö ja tuoreet mansikat ovat monien toivomia seuralaisia kesälomalla, kantositeessä oleva käsivarsi tai nyrjähtänyt nilkka taas eivät.

  • Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertue

    Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati on Helsingissä 4.6. Samana päivänä on Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertueen avauskonsertti.