Siirry sisältöön

Leirinuotiolla

Kesä saapuu, eli on aika avata grillikausi. Nuotioherkuksi valikoitui tällä kertaa ns ”ristiinnaulittua kanaa, joka saa makunsa tahmeasta konjakkimarinadista. Kylkeen sopii esimerkiksi koivukranssissa poltettuja paprikoita sekä sinappidippi.

Ristiinnaulittua kanaa

Ammattisotilas_Eräkokki_Resepti3_1_

– Leikkaa kana halki vatsan puolelta siten, että sen pystyy levittämään tasaiselle alustalle.

– Mausta pinta suolalla ja pippurilla.

– Valmista marinadi, ja lisää kana maustumaan siihen.

Puolustuslaitos leikattu konjakki -marinadi

Lisää kuumalle pannulle pilkotut sipulit ja kuullota hetki.

Tarkista leikatun konjakin laatu maistamalla.

Kun olet varmistunut konjakin laadusta, lisää sitä pannulle  reilulla kädellä.

 Lisää hunaja, sokeri, soija, pippuri ja hieman vettä.

Keitä hetki kasaan.

Lisää sitruunamehu

Tarkista maku.

Anna jäähtyä ja lisää kanan kanssa pussiin.

Anna marinoitua vähintään 3 tuntia, mieluummin yön yli.

 

Paistovaiheessa

Levitä kana esimerkiksi halsteriraudalle.

Grillaa sopivalla lämmöllä muutaman kerran käännellen.

Valele kanaa marinadilla useaan kertaan grillauksen aikana.

Kana kypsyy noin 40 minuutissa ja sen pinta saa olla tummanruskea.

Kana on kypsää, kun työnnät sen paksuimpaan kohtaan tikun ja reiästä tulee kirkasta nestettä. Jos neste on veristä, kypsytä kanaa vielä lisää.

Koivukranssipaprikat

Ammattisotilas_Eräkokki_Resepti3

Etsi nuori ohut koivunoksa joka taipuu.

Kuori oksa.

Työnnä paprikat koivunoksan läpi, ja sido oksa kranssin muotoon.

Paahda paprikoita kuumalla lämmöllä. Pinta saa palaa hieman.

Mausta lopuksi suolalla.

Sinappidippi

Pilko kevätsipulin varret ja lisää ne kermaviilin joukkoon.

Lisää sinappi, pippuri ja suola.

Tarkista maku

Raaka-aineet

1 kokonainen kana

Marinadi:

Pari siivua Puolustuslaitos leikattua konjakkia

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

1rkl soijaa

1rkl hunajaa

0,5 dl sokeri

2dl vettä

1 sitruunan mehu

pippuria

 

babypaprikoita

 

2 dl kermaviiliä

1rkl dijon sinappia

2 kevätsipulin varret

Suolaa, pippuria


Eräkokki

  • Leirinuotiolla

    Kuudennessa, ja samalla leirinuotiolla-reseptisarjan viimeisessä reseptissä on mukana ruokaa valmistamassa myös eräkoira Dori.

  • Mika Oranen suosittelee street artia

    ”Street artiksi minä sitä kutsun”, sanoo Mika Oranen kertoessaan harrastuksestaan. Street art on taidesuuntaus, joka kokoaa yhteen amerikkalaisen graffitin, 60-luvun pop- taiteen, 70-luvun punk- taiteen, sarjakuvataiteen ja poliittisen kuvasatiirin. 70-luvun punk-aikakauden nuorena yhteiskunnallinen kritiikki taiteen keinoin kiinnosti vaikka en punk-ilmiötä muilta osin omakseni omaksunutkaan.

  • Viisi vinkkiä huolettomaan kesäreissuun

    Passi, hammasharja ja TaskuTurva-sovellus. Mitä muuta pitikään muistaa ennen reissuun lähtöä? Ota vakuutuskumppanimme Turvan vinkit haltuun valmistautuessasi matkalle lähtöön.