Siirry sisältöön

Mukavasti ja turvallisesti Vierumäellä

Aliupseeriliiton Vierumäen mökki on ollut kovassa käytössä kesän ajan. Kun mökin käyttäjät toimivat yhteisten pelisääntöjen mukaisesti, elämä mökillä on kaikille mukavaa ja turvallista.

Käyttäjät saavat varauksen yhteydessä tiedot mökin käytön pelisäännöistä. Ohjeet löytyvät myös verkkosivulta, missä mökkivaraukset tehdään. Ohjeessa on varausmenettelyn lisäksi joitakin muita asioita, joihin jokaisen käyttäjän on syytä perehtyä jo ennen Vierumäelle tuloaan.

Mökin vuokraan sisältyy loppusiivous. Jokaisen käyttövuoron jälkeen siivousliike käy tilat läpi, vie käytetyt liinavaatteet pesulaan ja tuo puhtaat tilalle. Tällä varmistetaan, että seuraavan käyttäjän on mukava tulla mökille. Jokainen käyttäjä vie vierailunsa päätteeksi kaikki omat roskansa ja kaikki muut mökille tuomansa tavarat pois. Lähin jätteiden keräyspiste on mökin välittömässä läheisyydessä.

Jokainen käyttäjä puhdistaa myös ulkogrillin käytön jälkeen. Hiiligrillin käyttö Vierumäen alueella on kielletty.

Mikäli kaasugrillin kaasu loppuu, voi käyttäjä käydä vaihtamassa pullon itse. Vaihdon voi hoitaa esimerkiksi lähellä olevalla Neste Matkakeidas Vierumäellä. Pullon vaihtokustannus maksetaan kuittia vastaan takaisin jäsenelle. Kuitin voi lähettää sähköpostilla Aliupseeriliiton toimistolle. Vaihtoehtoisesti kaasupullon vaihdon voi pyytää Vierumäen huollosta. Huolloin kautta vaihto ei onnistu välttämättä heti ja kustannus on kaksinkertainen itse vaihdettuun verrattuna.

Jos mökin käyttäjä havaitsee turvallisuutta vaarantavan vian mökissä, hänen tulee ilmoittaa siitä välittömästi Vierumäen vastaanottoon (0300 870 870). Yöaikaan merkittävistä turvallisuutta vaarantavista vioista voi ilmoittaa Vierumäen huolloin päivystykseen (0300 870 116). Kiireettömistä korjaustarpeista tai puutteista ilmoitetaan Aliupseeriliiton toimistolle (toimisto@aliupseeriliitto.fi). Korjaustarveilmoituksen mukana voi lähettää valokuvan viallisesta kohteesta. Puutteiden ja korjaustarpeiden ilmoittaminen on tärkeää, jotta ne saadaan korjattua mahdollisimman pian.

Tupakointi on kielletty sisätiloissa. Kotieläimiä ei missään tilanteessa saa tuoda mökin sisätiloihin. Allergia- ja astmaliiton mukaan jopa 15 prosenttia suomalaisista saa oireita lemmikeistä. Herkimmät voivat saada pahojakin oireita jo hyvin lyhyen eläinvierailun takia. Eläinhilse ja allergeenit voivat jäädä tilaan hyvinkin pitkäksi aikaa eikä niitä saa poistettua kevyellä siivouksella.

Jos tarvitset mökillä syöttötuolia tai jotakin muuta elämääsi helpottavaa, ota etukäteen yhteyttä Vierumäen vastaanottoon ja kysy, onko sellainen mahdollista vuokrata lomasi ajaksi. Alueella on myös kaksi kolikoilla toimivaa itsepalvelupesulaa ja mahdollisuus ostaa pesuainetta. Alueen muista palveluista voi tiedustella vastaanotosta tai Vierumäen alueen verkkosivuilta.

Vierumäen mökki on ainoastaan Aliupseeriliiton jäsenten käytössä. Kaikki varaukset tehdään Aliupseeriliiton verkkosivuilla. Varauksia voi tehdä maanantaista maanantaihin, maanantaista perjantaihin ja perjantaista maanantaihin. Mökin vuokrahinnat löytyvät verkkosivuilta. Aliupseeriliiton jäsenrekisteriin merkityt yhdistysten ja liiton luottamushenkilöt saavat sesongin ulkopuoliset vuorot erityiseen luottamushenkilöhintaan.

Kuvat: Jesse Krigsman


  • Kun reissujalkaa vipattaa, Turvan vakuutus on turvanasi

    Reissaaminen on usein merkittävä rahallinen satsaus jo ilman yllättäviä kuluja. Matkaan ei kannatakaan lähteä ilman matkustajavakuutusta. Jos ulkomaanmatkalla sairastuu tai joutuu tapaturmaan, kustannukset saattavat muutoin olla kovat.

  • Lähde lomalle Vierumäelle

    Aliupseeriliiton jäsenet voivat varata käyttöönsä Vierumäellä olevaa vapaa-ajan mökkiä. Vierumäen Loma-aika Oy:n mökkialueella sijaitsevassa paritalohuoneistossa on olohuone, keittiö, sauna sekä majoitustilat kuudelle henkilölle.

  • Terveisiä Livohkasta

    JHL:n lomakeskus Livohka on monelle vielä tuntematon mahdollisuus viettää aikaa pohjoisessa. Posion läheisyydessä sijaitseva lomakeskus tarjosi hyvän tukikohdan meille viikoksi.