Siirry sisältöön

Sotilasmusiikin kesä 2024

Helsingin vartioparaatit ja eri puolilla Suomea järjestettävät MILjazz-tapahtumat viihdyttävät yleisöä kesän aikana. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Helsingin keskustan vartioparaatit alkavat Senaatintorilla klo 12.30. Ennen vartioparaatia on lyhyt konsertti, minkä jälkeen soittokunta marssii kohti Helsingin päävartiota ja etenee sieltä Esplanadin kautta Kasarmintorille, Puolustusministeriön eteen. Soittokunnat esiintyvät paraatipäivinä klo 14.00 alkaen Espan lavalla.

Puolustusvoimien MILjazz-kiertue tarjoaa monipuolista musiikkia kahdeksalla paikkakunnalla touko-kesäkuussa. Jokaisessa tapahtumassa esiintyy Ilmavoimien Big Band solistina Sami Pitkämö sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showband.  MILjazz-tapahtumissa esiintyy myös alueellinen sotilassoittokunnan kokoonpano. MILjazz-tapahtumiin on vapaa pääsy.

31.5. Turku
4.6. Hanko
6.6. Tampere
8.6. Suomenlinna
11.6. Lahti
13.6. Lappeenranta
15.6. Jyväskylä
18.6. Rovaniemi

Kaartin soittokunta -festivaali on Suomenlinnassa lauantaina 8.6. Huikean saunakonsertin lisäksi ohjelmassa on muun muassa lastenkonsertti, paraati ja MILjazz-konsertti.

Hamina Tattoossa (29.7.–3.8.) on mahdollisuus nähdä ja kuulla maailman parhaita sotilassoittokuntia Suomesta, Ranskasta, Belgiasta, Ruotsista ja Yhdysvalloista. Maksullisten esitysten lisäksi tapahtumaviikon aikana on useita ilmaiskonsertteja.

Teksti ja kuva: Asta Ruuskanen

  • Vaihtoehtoja miehelle

    Ammattisotilas-lehti haluaa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja kantaa kortensa kekoon keskustelussa mies-sanan korvaamisesta jollakin "säädyllisemmällä" termillä. Ammattisotilas-lehden epävirallinen nimitoimikunta on koonnut ehdotuksia mies-sanan korvaajaksi aliupseerien tehtävänimikkeissä. Osallistu sinäkin!

  • Viisi vinkkiä huolettomaan kesäreissuun

    Passi, hammasharja ja TaskuTurva-sovellus. Mitä muuta pitikään muistaa ennen reissuun lähtöä? Ota vakuutuskumppanimme Turvan vinkit haltuun valmistautuessasi matkalle lähtöön.