Siirry sisältöön

Sotilasmusiikin kesä 2024

Helsingin vartioparaatit ja eri puolilla Suomea järjestettävät MILjazz-tapahtumat viihdyttävät yleisöä kesän aikana. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Helsingin keskustan vartioparaatit alkavat Senaatintorilla klo 12.30. Ennen vartioparaatia on lyhyt konsertti, minkä jälkeen soittokunta marssii kohti Helsingin päävartiota ja etenee sieltä Esplanadin kautta Kasarmintorille, Puolustusministeriön eteen. Soittokunnat esiintyvät paraatipäivinä klo 14.00 alkaen Espan lavalla.

Puolustusvoimien MILjazz-kiertue tarjoaa monipuolista musiikkia kahdeksalla paikkakunnalla touko-kesäkuussa. Jokaisessa tapahtumassa esiintyy Ilmavoimien Big Band solistina Sami Pitkämö sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showband.  MILjazz-tapahtumissa esiintyy myös alueellinen sotilassoittokunnan kokoonpano. MILjazz-tapahtumiin on vapaa pääsy.

31.5. Turku
4.6. Hanko
6.6. Tampere
8.6. Suomenlinna
11.6. Lahti
13.6. Lappeenranta
15.6. Jyväskylä
18.6. Rovaniemi

Kaartin soittokunta -festivaali on Suomenlinnassa lauantaina 8.6. Huikean saunakonsertin lisäksi ohjelmassa on muun muassa lastenkonsertti, paraati ja MILjazz-konsertti.

Hamina Tattoossa (29.7.–3.8.) on mahdollisuus nähdä ja kuulla maailman parhaita sotilassoittokuntia Suomesta, Ranskasta, Belgiasta, Ruotsista ja Yhdysvalloista. Maksullisten esitysten lisäksi tapahtumaviikon aikana on useita ilmaiskonsertteja.

Teksti ja kuva: Asta Ruuskanen

  • Sotilasmusiikin kesäkausi

    Sotilasmusiikki näkyy ja kuuluu tulevana kesänä eri puolilla Suomea. Vartioparaati, MIL-Espa ja Puolustusvoimien kesäkiertue tuovat sotilasmusiikin osaksi kesänviettoa.

  • Leirinuotiolla

    Kesäinen luonto tuo mukanaan upeita luonnon antimia, joiden hyötykäyttö kuuluu jokaisen sotilaan selviytymistaitoihin. Seuraavat ohjeet riittää kahdelle henkilölle pääruoaksi, tai neljälle lisäkkeeksi kalan tai lihan seuraksi. Pienillä esivalmisteluilla tämä on nopea ja helppo nuotioruoka.

  • Turvaa vapaa-ajalle tapaturmavakuutuksella

    Työaikana tapaturmien varalta turvanasi on työnantajan lakisääteinen tapaturmavakuutus, mutta entä vapaa-ajalla? Aliupseeriliitto on vakuuttanut jäsenensä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella Turvassa. Vakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jonka aikana jäsen täyttää 68 vuotta.