Siirry sisältöön

Sotilasmusiikin kesä 2024

Helsingin vartioparaatit ja eri puolilla Suomea järjestettävät MILjazz-tapahtumat viihdyttävät yleisöä kesän aikana. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Helsingin keskustan vartioparaatit alkavat Senaatintorilla klo 12.30. Ennen vartioparaatia on lyhyt konsertti, minkä jälkeen soittokunta marssii kohti Helsingin päävartiota ja etenee sieltä Esplanadin kautta Kasarmintorille, Puolustusministeriön eteen. Soittokunnat esiintyvät paraatipäivinä klo 14.00 alkaen Espan lavalla.

Puolustusvoimien MILjazz-kiertue tarjoaa monipuolista musiikkia kahdeksalla paikkakunnalla touko-kesäkuussa. Jokaisessa tapahtumassa esiintyy Ilmavoimien Big Band solistina Sami Pitkämö sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showband.  MILjazz-tapahtumissa esiintyy myös alueellinen sotilassoittokunnan kokoonpano. MILjazz-tapahtumiin on vapaa pääsy.

31.5. Turku
4.6. Hanko
6.6. Tampere
8.6. Suomenlinna
11.6. Lahti
13.6. Lappeenranta
15.6. Jyväskylä
18.6. Rovaniemi

Kaartin soittokunta -festivaali on Suomenlinnassa lauantaina 8.6. Huikean saunakonsertin lisäksi ohjelmassa on muun muassa lastenkonsertti, paraati ja MILjazz-konsertti.

Hamina Tattoossa (29.7.–3.8.) on mahdollisuus nähdä ja kuulla maailman parhaita sotilassoittokuntia Suomesta, Ranskasta, Belgiasta, Ruotsista ja Yhdysvalloista. Maksullisten esitysten lisäksi tapahtumaviikon aikana on useita ilmaiskonsertteja.

Lisätietoa tulevan kesän sotilasmusiikkitapahtumista sotilassoittokuntien konserttikalenterista (konserttikalenteri.puolustusvoimat.fi)

(avautuu uuteen ikkunaan)

Teksti ja kuva: Asta Ruuskanen

  • Kun reissujalkaa vipattaa, Turvan vakuutus on turvanasi

    Reissaaminen on usein merkittävä rahallinen satsaus jo ilman yllättäviä kuluja. Matkaan ei kannatakaan lähteä ilman matkustajavakuutusta. Jos ulkomaanmatkalla sairastuu tai joutuu tapaturmaan, kustannukset saattavat muutoin olla kovat.

  • Mika Oranen suosittelee street artia

    ”Street artiksi minä sitä kutsun”, sanoo Mika Oranen kertoessaan harrastuksestaan. Street art on taidesuuntaus, joka kokoaa yhteen amerikkalaisen graffitin, 60-luvun pop- taiteen, 70-luvun punk- taiteen, sarjakuvataiteen ja poliittisen kuvasatiirin. 70-luvun punk-aikakauden nuorena yhteiskunnallinen kritiikki taiteen keinoin kiinnosti vaikka en punk-ilmiötä muilta osin omakseni omaksunutkaan.

  • 32.000 palan haaste

    Onko palapelien tekeminen harrastus siinä kuin mikä muukin harrastus? Ketä kiinnostaa palapelien tekeminen? Kuka arvostaa ja ymmärtää niiden tekemistä? Kuka tunnustaa tekevänsä niitä? Kuinka moni on sanonutkaan aloittaneensa mutta mielenkiinto lopahtanut kesken…