Siirry sisältöön

Sotilasmusiikin kesäkausi

Sotilasmusiikki näkyy ja kuuluu tulevana kesänä eri puolilla Suomea. Vartioparaati, MIL-Espa ja Puolustusvoimien kesäkiertue tuovat sotilasmusiikin osaksi kesänviettoa.

Tulevan kesän vartioparaatit Helsingin keskustassa  käynnistyvät toukokuussa. Vartioparaati alkaa kello 12.30 Helsingin Senaatintorilla. Ohjelmassa on ensin viihdemusiikkia, kuviomarsseja ja aseotteita. Tämän jälkeen paraati jatkuu marssimusiikin tahdissa Havis Amandan ympäri Esplanadille ja Helsingin päävartion eteen. Päävartiolta vartioparaati kulkee Esplanadin puiston ympäri Kasarminkadun kautta Kasarmintorille, jonne paraati päättyy. Paraatin jälkeen soittokunta esiintyy MIL-Espa -konsertissa Espan-lavalla klo 14.00.

>> Vartioparaatit ja Mil-Espa-konsertit perjantaisin(avautuu uuteen ikkunaan)

20.5. Kaartin soittokunta
3.6. Kaartin soittokunta
10.6. Lapin sotilassoittokunta
17.6. Laivaston soittokunta
8.7. Laivaston soittokunta
29.7. Kaartin soittokunta
5.8. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta
19.8. Rakuunasoittokunta

 Puolustusvoimien kesäkiertue käynnistyy kesäkuun alussa. Kahdellatoista paikkakunnalla järjestettävässä ulkoilmatapahtumassa esiintyvät Ilmavoimien Big Band solistina Heikki Silvennoinen, Laivaston soittokunnan Big Band & Souls of Women -trio sekä Varusmiessoittokunnan Show Band.

Tapahtumissa on myös paikallisten joukko-osastojen kalustonäyttely ja toimintanäytöksiä.

>> Puolustusvoimien kesäkiertue 2022(avautuu uuteen ikkunaan)

1.6. Tampere
2.6. Turku
3.6. Lahti
4.6. Helsinki
7.6. Joensuu
8.6. Kuopio
10.6. Kouvola
11.6. Lappeenranta
14.6. Kokkola
15.6. Oulu
17.6. Rovaniemi
18.6. Kajaani

Kansainvälinen Hamina Tattoo Sotilasmusiikkifestivaali järjestetään 11.-16.7. Tapahtumassa on mukana sotilassoittokuntia Suomen lisäksi ainakin Alankomaista, Belgiasta ja Saksasta. Perinteiseen tapaan Hamina Tattoon konserttitarjonnasta yli 80 % on ilmaiskonsertteja.

>> Tutustu Hamina Tattoo -ohjelmaan(avautuu uuteen ikkunaan)

  • Leirinuotiolla

    Kesäinen luonto tuo mukanaan upeita luonnon antimia, joiden hyötykäyttö kuuluu jokaisen sotilaan selviytymistaitoihin. Seuraavat ohjeet riittää kahdelle henkilölle pääruoaksi, tai neljälle lisäkkeeksi kalan tai lihan seuraksi. Pienillä esivalmisteluilla tämä on nopea ja helppo nuotioruoka.

  • Leirinuotiolla

    Eräkokki kertoo Leirinuotiolla, miten valmistetaan maasto-olosuhteissa loimukonjakkitaimenta tykötarpeineen.

  • MarsMars auttaa liikkumaan

    Puolustusvoimien MarsMars-sovellus tukee sotilaita fyysisen suorituskyvyn ylläpitämisessä. Sovellus sopii sekä aloittelevalle kuntoilijalle että kokeneemmalle liikkujalle. Aliupseeriliiton pääluottamusmies Terho Eironen on yksi sovelluksen käyttäjistä.