Siirry sisältöön

Sotilasmusiikin kesäkausi

Sotilasmusiikki näkyy ja kuuluu tulevana kesänä eri puolilla Suomea. Vartioparaati, MIL-Espa ja Puolustusvoimien kesäkiertue tuovat sotilasmusiikin osaksi kesänviettoa.

Tulevan kesän vartioparaatit Helsingin keskustassa  käynnistyvät toukokuussa. Vartioparaati alkaa kello 12.30 Helsingin Senaatintorilla. Ohjelmassa on ensin viihdemusiikkia, kuviomarsseja ja aseotteita. Tämän jälkeen paraati jatkuu marssimusiikin tahdissa Havis Amandan ympäri Esplanadille ja Helsingin päävartion eteen. Päävartiolta vartioparaati kulkee Esplanadin puiston ympäri Kasarminkadun kautta Kasarmintorille, jonne paraati päättyy. Paraatin jälkeen soittokunta esiintyy MIL-Espa -konsertissa Espan-lavalla klo 14.00.

>> Vartioparaatit ja Mil-Espa-konsertit perjantaisin(avautuu uuteen ikkunaan)

20.5. Kaartin soittokunta
3.6. Kaartin soittokunta
10.6. Lapin sotilassoittokunta
17.6. Laivaston soittokunta
8.7. Laivaston soittokunta
29.7. Kaartin soittokunta
5.8. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta
19.8. Rakuunasoittokunta

 Puolustusvoimien kesäkiertue käynnistyy kesäkuun alussa. Kahdellatoista paikkakunnalla järjestettävässä ulkoilmatapahtumassa esiintyvät Ilmavoimien Big Band solistina Heikki Silvennoinen, Laivaston soittokunnan Big Band & Souls of Women -trio sekä Varusmiessoittokunnan Show Band.

Tapahtumissa on myös paikallisten joukko-osastojen kalustonäyttely ja toimintanäytöksiä.

>> Puolustusvoimien kesäkiertue 2022(avautuu uuteen ikkunaan)

1.6. Tampere
2.6. Turku
3.6. Lahti
4.6. Helsinki
7.6. Joensuu
8.6. Kuopio
10.6. Kouvola
11.6. Lappeenranta
14.6. Kokkola
15.6. Oulu
17.6. Rovaniemi
18.6. Kajaani

Kansainvälinen Hamina Tattoo Sotilasmusiikkifestivaali järjestetään 11.-16.7. Tapahtumassa on mukana sotilassoittokuntia Suomen lisäksi ainakin Alankomaista, Belgiasta ja Saksasta. Perinteiseen tapaan Hamina Tattoon konserttitarjonnasta yli 80 % on ilmaiskonsertteja.

>> Tutustu Hamina Tattoo -ohjelmaan(avautuu uuteen ikkunaan)

  • 32.000 palan haaste

    Onko palapelien tekeminen harrastus siinä kuin mikä muukin harrastus? Ketä kiinnostaa palapelien tekeminen? Kuka arvostaa ja ymmärtää niiden tekemistä? Kuka tunnustaa tekevänsä niitä? Kuinka moni on sanonutkaan aloittaneensa mutta mielenkiinto lopahtanut kesken…

  • Leirinuotiolla

    Kesä saapuu, eli on aika avata grillikausi. Nuotioherkuksi valikoitui tällä kertaa ns ”ristiinnaulittua kanaa, joka saa makunsa tahmeasta konjakkimarinadista. Kylkeen sopii esimerkiksi koivukranssissa poltettuja paprikoita sekä sinappidippi.

  • Turvaa vapaa-ajalle tapaturmavakuutuksella

    Työaikana tapaturmien varalta turvanasi on työnantajan lakisääteinen tapaturmavakuutus, mutta entä vapaa-ajalla? Aliupseeriliitto on vakuuttanut jäsenensä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella Turvassa. Vakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jonka aikana jäsen täyttää 68 vuotta.