Egosta Vuoden sotakoira
Saksanpaimenkoira Ego on valittu Vuoden sotakoiraksi. Kainuun prikaatissa palveleva kahdeksanvuotias saksanpaimenkoira osallistuu omalta osaltaan varusmiesten koulutukseen.
Sotakoiraosaston johtaja vääpeli Jasu Honkila on tyytyväinen, että varusmieskoira valittiin Vuoden sotakoiraksi. Hän näkee, että valinta on omiaan innostamaan koiranohjaajana toimivia varusmiehiä hakeutumaan sotilasvirkaan koiratehtäviin.
Ego on työskennellyt Kainuun prikaatissa varusmieskoulutuksessa kuusi vuotta, Egon palkitsemisperusteissa mainitaan, että hän on aina hoitanut tehtävänsä moitteettomasti ja loppumattomalla energialla. Työhönsä motivoituneella koiralla on myös erittäin motivoitunut ohjaaja. Egon ohjaaja, varusmies Oskar Rautio kertoo, että hänen ensisijainen palvelustehtävätoiveensa oli koiranohjaaja. Hän treenasi ja valmistautui muutenkin huolella etukäteen, jotta tulisi valituksi haluamaansa tehtävään.
Vääpeli Honkila kertoo, että Kainuun prikaatin koiranohjaajat ovat kaikki erityisen motivoituneita tehtäväänsä. Ohjaajaksi valikoituu hyvistä hakijoista parhaat. Noin neljästäkymmenestä hakijasta valitaan vuosittain neljä palvelemaan tässä halutussa tehtävässä.
Vuoden virkakoira
Suomen Kennelliitto palkitsi nyt kolmatta kertaa Vuoden virkakoiran. Palkitseminen tapahtui Koiramessujen yhteydessä Helsingin Mesukeskuksessa 15.12.. Vuonna 2018 Vuoden virkakoira -arvonimen vastaanottavat rajakoira Loki, sotakoira Ego, vankilakoira Iiro, poliisikoira Jekku ja tullikoira Manu. Palkittavat koirat ovat tahoillaan valinneet Rajavartiolaitos, Puolustusvoimat, Rikosseuraamuslaitos, Poliisi ja Tulli.
Kaikki palkitut koirat ovat osoittaneet erinomaisuutensa tehtävässään ihmisen apuna. Tänä vuonna mukana on useiden eri rotujen edustajia. Virkakoirana voivat toimia hyvin monenlaiset koirat ja esimerkiksi koiran pienestä koosta voi olla hyötyä yllättävissäkin tilanteissa. Kaikkia valittuja koiria yhdistää niiden valtava työmotivaatio ja hyvä hajuaisti, jonka avulla koirat ovat tehneet lukuisia löytöjä työuriensa aikana.
Saatat olla kiinnostunut myös näistä
-
Tehtävänä kouluttaja
Noin kolmannes aliupseereista työskentelee erilaisissa kouluttajatehtävissä. Pursimiehet Anton Hämelin ja Patrick Rappu ovat työskennelleet kouluttajina yli 10 vuotta. He vastaavat omalta osaltaan Puolustusvoimien joukkotuotannon toteuttamisesta.
-
Mestariopintojen kurssimerkki yli sadalle aliupseerille
Vuosina 2022 ja 2023 yli 100 aliupseeria suoritti mestariopinnot. Opintonsa suorittaneet saivat kurssimerkkinsä toukokuussa.
-
Opiskelijana U.S ARMY Sergeants Major Academyssä
Vuosi on nyt vierähtänyt. Neljä viidestä SMC:n (Sergeants Major Course) opintojaksosta on suoritettu. Neljäs opintojakso käsitteli yhteistyötä eri puolustushaarojen, viranomaisten, siviilitoimijoiden sekä ulkomaalaisten joukkojen kanssa.