Siirry sisältöön

Värvätyille lupa ostaa alkoholia

Värvätyt saivat vuonna 1969 oikeuden ostaa alkoholia vapaasti. Aiemmin värvätyt tarvitsivat kaikilta vaaditun alkoholinosto- eli ”viinakortin” lisäksi myös erillisen puolustuslaitoksen lupakirjan alkoholin ostoon Alkosta.

Lupakirja tarvittiin myös alkoholin nauttimiseen Ammattisotilas_viinalupa_anniskeluravintolassa. Vuonna 1968 liiton tuolloinen puheenjohtaja Taisto Lohilahti ja sihteeri Anja Rundelin pyysivät pääesikuntaa ja Alkoa muuttamaan säännöksiä värvättyjen osalta. Muutos tulikin 1969.

Myös varusmiehille tuli 1960-luvun lopulla oikeus ostaa alkoholia. Upseerioppilas Olavi Moilanen teki 1971 RUK:ssa asiasta tutkielman varusmiesten osalta. Siinä hän toteaa: ”Varusmiesten alkoholinkäyttö on vapautunut voimakkaasti viime vuosien alkoholipoliittisten lainmuutosten yhteydessä. Joitakin vuosia sitten ei varusmiehille saanut myydä alkoholia. Nyt tämä on sallittua, mutta vieläkään varusmies ei saa esiintyä juopuneena, ei tuoda alkoholipitoisia juomia kasarmin alueelle eikä nauttia siellä alkoholia.”

Lähde: Aliupseeriliiton historia 1965 – 2015.

  • Kuljetusalan ammattilainen

    Ylivääpeli Matti Manerus (41) on kuljetusalan ammattilainen. Hän työskenteli alalla jo ennen armeijaa ja siirtyi Puolustusvoimiin töihin pian armeijan jälkeen.

  • Ennakkoluuloton, aktiivinen ja osaava ylivääpeli

    Aliupseeriliiton hallitus valitsi ylivääpeli Ville Tommolan (41) Vuoden aliupseeriksi. Tommola on omalla työpaikallaan laajalti arvostettu sekä työtovereiden että esimiesten silmissä. Hänet nähdään ennakkoluulottomana, aktiivisena ja osaavana työntekijänä.

  • Opiskelijana U.S ARMY Sergeants Major Academyssä

    Vuosi on nyt vierähtänyt. Neljä viidestä SMC:n (Sergeants Major Course) opintojaksosta on suoritettu. Neljäs opintojakso käsitteli yhteistyötä eri puolustushaarojen, viranomaisten, siviilitoimijoiden sekä ulkomaalaisten joukkojen kanssa.