Siirry sisältöön

Värvätyille lupa ostaa alkoholia

Värvätyt saivat vuonna 1969 oikeuden ostaa alkoholia vapaasti. Aiemmin värvätyt tarvitsivat kaikilta vaaditun alkoholinosto- eli ”viinakortin” lisäksi myös erillisen puolustuslaitoksen lupakirjan alkoholin ostoon Alkosta.

Lupakirja tarvittiin myös alkoholin nauttimiseen Ammattisotilas_viinalupa_anniskeluravintolassa. Vuonna 1968 liiton tuolloinen puheenjohtaja Taisto Lohilahti ja sihteeri Anja Rundelin pyysivät pääesikuntaa ja Alkoa muuttamaan säännöksiä värvättyjen osalta. Muutos tulikin 1969.

Myös varusmiehille tuli 1960-luvun lopulla oikeus ostaa alkoholia. Upseerioppilas Olavi Moilanen teki 1971 RUK:ssa asiasta tutkielman varusmiesten osalta. Siinä hän toteaa: ”Varusmiesten alkoholinkäyttö on vapautunut voimakkaasti viime vuosien alkoholipoliittisten lainmuutosten yhteydessä. Joitakin vuosia sitten ei varusmiehille saanut myydä alkoholia. Nyt tämä on sallittua, mutta vieläkään varusmies ei saa esiintyä juopuneena, ei tuoda alkoholipitoisia juomia kasarmin alueelle eikä nauttia siellä alkoholia.”

Lähde: Aliupseeriliiton historia 1965 – 2015.

  • Edunvalvoja Aleksi Laurila

    "Hain pääluottamusmiehen tehtävään, koska halusin päästä vaikuttamaan ammattiryhmämme asioihin. Haluan hoitaa tehtäväni Merivoimien aliupseerien pääluottamusmiehenä niin hyvin, että saan jatkossakin nauttia Aliupseeriliiton hallituksen luottamusta ja jatkaa tehtävässäni useamman kauden." Aleksi Laurila (34)

  • Vierivä kivi ei sammaloidu

    Marit Lammes (54) siirtyi 27 vuoden jälkeen Puolustusvoimista valvomaan aliupseerien etuja. Lammes aloitti valtakunnallisena pääluottamusmiehenä Aliupseeriliiton toimistolla huhtikuussa.

  • Kaikki on mahdollista

    "Minulla on hirveä motivaatio siihen, mihin ryhdyn. Urheilussa pitääkin olla. Kun johonkin panostan, se tapahtuu täysillä. Kun pystyy kurinalaiseen ja askeettiseen toimintaan, kaikki on mahdollista."