Siirry sisältöön

Vuoden 2021 ammattiyhdistyskoulutus

Vuoden 2020 henkilöstöedustajille suunnattua koulutusta varjosti koronapandemia, jonka vaikutukset jouduttiin kokemaan heti maaliskuun alussa. Juuri silloin kun ammattiyhdistyskoulutus piti rysäyttää toden teolla käyntiin.

Tilanteeseen emme olleet täysin varautuneita. Tilanne oli uusi, hämmentävä ja sattui vielä pahimpaan mahdolliseen saumaan. Vuonna 2020 maaliskuussa alkoi uusi nelivuotinen luottamusmieskausi. Vaikkakin kokeneita luottamusmiehiä jäi ”rinkiin”, niin vaihtuvuuttakin oli. Koulutussuunnitelman mukaan uudet luottamusmiehet oli tarkoitus saattaa edunvalvonnan viivalle sujuvasti järjestämämme koulutuksen kautta.

Ymmärsimme pandemiatilanteen jatkuvan vielä pitkään ja kevään aikana otimme ensiaskeleemme verkko-opetuksen pariin. Syksyllä saimme pidettyä muutaman lähitilaisuuden erikoisjärjestelyin ja turvallisuus huomioiden. Vuoden 2020 koulutusrupeama päättyi marraskuussa viimeisen kurssin oltua jälleen verkossa.

Vuoden 2021 ammattiyhdistyskoulutuksiin olemme varautuneet alkuvuoden osalta verkkokursseilla. Aiheet tulevat olemaan tuttuja, opetusmateriaa ja opetustapoja on muokattu verkkokursseille sopiviksi. Ammattiyhdistyskoulutus käynnistetään toden teolla jo helmikuun alussa ”Luottamusmiestoiminnan kehittäminen I” -kurssilla. Silloin aloitetaan kaksiosainen luottamusmiehille ja yhdistysten puheenjohtajille suunnattu koulutus. Jatkoa on luvassa loppukeväästä kahdella saman sisältöisellä kurssilla. Näistä jälkimmäisistä kahdesta voi koulutukseen oikeutettu valita itselleen paremmin kalenteriinsa sopivan. Kevään verkkokurssit soveltuvat niin tuoreelle toimijalle kuin kokeneelle konkarillekin.

Perinteiset kevään puolustushaarojen omat luottamusmiespäivät järjestetään maalis-huhtikuun aikana. Riku, Tomi/Satu ja Aleksi ovat tiedottamisesta hienosti huolehtineetkin. Toivottavasti mahdollisimman moni, mielellään kaikki luottamusmiehet, liittyvät mukaan. Luvassa on eri sektoreiden edustajien ajankohtaisia asioita ja keskinäisten keskustelujen hedelmien poimintaa.

Syksyllä järjestettävien kurssien osalta toivomme, että koulutukset voitaisiin järjestää lähiopetuksena. Näin koulutuskalenteri on suunniteltu. Kevät ja alkukesä tulee näyttämään suuntaa siihen, miten kurssit voidaan järjestää. Kevään koulutuksen osalta ilmoittautumislinkit on avattu jäsensivuille. Raivaa siis kalenterista tilaa ja ilmoittaudu mukaan koulutukseen. Aliupseeriliiton järjestämä ammattiyhdistyskoulutus löytyy liiton kotisivuilta.

>> Lue lisää Aliupseeriliiton luottamusmieskoulutuksesta(avautuu uuteen ikkunaan)


Terho Eironen

Valtakunnallinen pääluottamusmies/koulutusvastaava

  • Työpaikkakäynnit – luottamusmiestyön perusta

    Luottamusmies tupsahtaa työpaikalle keskeyttämään työn tekemisen. Mitä asiasta pitäisi ajatella? Onko käynnin takana kyttäily? Tai haluaako luottamusmies osoittaa tärkeyttään kulkemalla ympäriinsä työpisteeltä toiselle? Eikö luottamusmiehellä ole mitään muuta tekemistä?

  • Sotilaseläketietojen saanti helpottuu

    Keva uudistaa sotilaiden eläkeasioihin liittyviä palveluitaan vuoden 2017 alussa. Palvelut tulevat digitalisoinnin myötä helppokäyttöisemmäksi ja lähemmäksi asiakasta.