Siirry sisältöön

Terveisiä Livohkasta

JHL:n lomakeskus Livohka on monelle vielä tuntematon mahdollisuus viettää aikaa pohjoisessa. Posion läheisyydessä sijaitseva lomakeskus tarjosi hyvän tukikohdan meille viikoksi.

Saavuimme Livohkaan lauantai-iltana. Saapuminen oli vaivatonta, koska olin etukäteen ilmoittanut, että emme ehdi aukioloaikojen puitteissa perille. Palvelu oli hyvää, puhelimella tehdystä varauksesta uloskirjautumiseen asti.

Majoituimme neljän hengen pikkumökissä, jossa on tupa, suihku ja makuuhuone. Suihkuhuoneessa on myös kuivauskaappi. Makuuhuoneessa on kaksi erillissänkyä ja kerrossänky sekä kaksi kaapia vaatteille. Tuvassa on keittonurkkaus perusvalmiuksilla eli jääkaappi,hella, mikro, vedenkeitin ja kahvinkeitin.  Keittiössä on perusvälineet ruoanlaittoon ja ruokailuun. Ruokatarvikkeet mausteita myöden on hyvä tuoda mukana, jos mielii valmistaa itse ruokaa mökissä. Tuvassa olevassa takassa voi myös paistaa eväitään, lomakeskus tarjoaa polttopuut. 

Petivaatteet ja pyyhkeet sisältyvät vuokraan. Sen isompaa loppusiivousta ei tarvitse itse tehdä.

Livohkassa on myös isompia mökkejä, joiden varustukseen kuuluu esimerkiksi sauna. Livohkassa on erikseen mökit, joihin saa tuoda lemmikkejä.  Alueella on myös telttapaikkoja ja asuntovaunualue. Molemmilla alueilla on asianmukaiset huoltorakennukset, joista löytyy ruuanlaitto-ja säilytysmahdollisuudet. Grillikota on kaikkien asiakkaiden käytössä.  

Päärakennuksessa on ravintola. Ravintola myy ruokaa ja siellä on tarjolla myös aamupala, pientä maksua vastaan. Nyt kun koronarajoitukset ovat voimassa, ravintolasta sai ostaa ruokaa noutoperiaatteella. Päärakennuksesta voi myös hankkia jotain pientä tarviketta, jos jotakin olennaista unohtui kotiin.

Lomakeskus Livohkan alue on siisti ja rauhallinen. Alueelta löytyy hyväkuntoinen saunarakennus, jossa on omat saunat naisille ja miehille. Saunat olivat valitettavasti kiinni, mutta pukuhuoneet ja avanto olivat auki avantouimareita varten. Avantoon myös menimme.

Livohkan ladut olivat huippukunnossa. Pisin hiihtolenkki on 15 kilometriin mittainen. Ladun reitillä on hyviä taukopaikkoja laavuineen. Uudessa huoltorakennuksessa on asianmukainen suksienhuoltotila. Siellä on voitelupöytä ja muut suksien huoltoon tarvittavat perusvälineet. Iso plussa on lainattavat sukset ja monot. Itse en omista laduille sopivia suksia, joten oli mukava lainata keskuksen suksia ja monoja. Monoissa oli tarjolla kattava kokoarsenaali, myös lasten suksia löytyy.

Samassa rakennuksessa on pesutupa. Livohka vuokraa myös läskipyöriä ja lumikenkiä. Kesäaikaan Livohkassa on vuokrattavissa myös kanootteja ja veneitä. Alueella on myös vaellusreittejä. Maasto ja luonto näyttivät ladulta katsottuna siltä, että viihtyisin siellä myös kesällä. Itse Livojärvi on iso ja kalaakin siinä on, muutamia ahvenia sain pilkillä.

Livohkan lomakeskus tarjoaa mielestäni hyvän vaihtoehdon pohjoisen muuhun majoitustarjontaan. Meidän perheellä se toimi hyvänä tukikohtana, jossa oli kaikki peruspalvelut. Hiihdimme hyväkuntoisilla laduilla ja nautimme avannosta.  Kävimme lähistöllä olevissa luontokohteissa, Riisitunturilla ja Korouomassa. Myös Rukatunturi on lähellä, jos haluaa käydä laskemassa.

Jos suunnittelet reissua pohjoiseen, käy ihmeessä tutustumassa Livohkan tarjontaan. Pelkästään pohjoisen luonto on hyvä syy lähteä, vaikka Livohkaan.

Aliupseeriliiton jäsenet voivat varata Livohkan mökkejä käyttöönsä JHL:n jäsenhintaan.

>> Lähde Livohkaan(avautuu uuteen ikkunaan)


Teksti: Timo Sipola

Kuvat: Mira Sipola

  • Sinustako Frisbeegolf-mestari?

    Aliupseeriliiton Frisbeegolf-mestaruuskilpailut järjestetään lauantaina 20.5.2017 Urheiluopisto Kisakeskuksessa Pohjankurussa ja Kodin tavaratalo Frisbeegolf-parkissa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki aliupseeriliiton jäsenet. Kilpailussa heitetään naisten ja miesten sarjoissa

  • Lähde lomalle Vierumäelle

    Vierumäellä sijaitseva Aliupseeriliiton vapaa-ajan mökki on liiton jäsenten käytettävissä edulliseen jäsenhintaan. Mökin lähialueella on monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet kaikenikäisille liikkujille.

  • Leirinuotiolla

    Kuudennessa, ja samalla leirinuotiolla-reseptisarjan viimeisessä reseptissä on mukana ruokaa valmistamassa myös eräkoira Dori.