Siirry sisältöön

Alpola on avattu

Alpola on nyt jäsenten varattavissa. Aliupseeriliiton jäsenhuoneisto sijaitsee Helsingin Pasilassa, keskeisten kulkuyhteyksien äärellä. Asunto on tarkoitettu jäsenten vapaa-ajan käyttöön.

Alpola on vuokrattavissa kokonaan tai huone kerrallaan. Asunnon käyttäjien on mahdollista vuokrata myös autopaikka talon alakerrasta. Kolmessa makuuhuoneessa – Värvätty, Sotilasammattihenkilö ja Aliupseeri, on parivuode ja yhden hengen vuode sekä yhden hengen varavuoteita.

Keittiössä on tiskikone, mikroaaltouuni sekä välineet ruoanlaittoon ja ruokailuun. Olohuoneessa on ruokapöytä, sohvaryhmä, tuoleja ja televisio. Asunnossa on kylpyhuone ja erillinen WC. Kylpyhuoneessa on pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Asunnossa on laajakaistayhteys.

Puheenjohtaja Jyrki Surkka kertoo, että koronatilanne aiheutti yllättäviä viivästyksiä kalustotoimituksiin ja huoneiston korjausjuttuihin. Asunto saatiin kuitenkin auki toukokuun alussa ja kesä-heinäkuulle on tullut jo runsaasti varauksia.

Alpola hankittiin Aliupseeriliiton jäsenten aloitteesta. Surkka toivoo, että yhteisestä tukikohdasta pidetään myös huolta yhteisvastuullisesti.

– Haluamme pitää Alpolan kustannukset niin alhaisena, että jokaisella jäsenellä olisi mahdollisuus sitä käyttää. Siksi asunnolla ei esimerkiksi käy jokaisen käytön jälkeen siivoojaa. Toivon, että varaaja perehtyy jo etukäteen asunnon käytön periaatteisiin. Yhteisiä pelisääntöjä noudattamalla Alpola pysyy hyvässä kunnossa.

Surkka toivoo, että erityisesti alkuvaiheessa Alpolan käyttäjät antavat aktiivisesti palautetta asunnon käytöstä.

– Alpolassa majoittuvat voivat lähettää palautetta liiton toimistolle tai kirjoittaa palautteensa asunnossa olevaan palautevihkoon.

Surkka kertoo, että Alpolan sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä, palvelujen ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

– Alpolaan on helppo tulla kaikilla liikennevälineillä. Esimerkiksi Linnanmäki, Hartwall Areena ja Mäkelänrinteen uintikeskus ovat kävelymatkan päässä. Julkisilla kulkuvälineillä pääsee helposti joka paikkaan.

Yhden huoneen vuorokausihinta on 30 euroa, koko asunnon 120 euroa. Autopaikan hinta on 8 euroa vuorokaudelta. Käyttäjät tuovat ensisijaisesti mukanaan omat vuodevaatteet ja pyyhkeet. Asunnolla on myös vuodevaatteita ja pyyhkeitä, joita käyttäjät voivat varata pientä korvausta vastaan käyttöönsä.

Asunto on varattavissa vuorokaudeksi kerrallaan. Pisin mahdollinen varausaika on seitsemän vuorokautta. Varausaika alkaa 14.00 ja päättyy 12.00.

Alpolan tarkempi esittely, käytön pelisäännöt ja varauskalenteri ovat jäsensivuilla.

  • Frisbeegolf-joukkuemestaruus Keski-Suomeen

    Keski-Suomen Aliupseerit voitti niukalla yhdellä heitolla Lappeenrannan Aliupseereiden joukkueen Frisbeegolfin joukkuemestaruuskilpailussa. Kolmanneksi joukkuekilpailussa heitti Kuopion Aliupseerit.

  • Ansioituneita aliupseereita palkittiin

    Aliupseeriliitto palkitsi ansioituneita aliupseereita ja tärkeitä yhteistyökumppaneita edustajakokouksen iltajuhlassa 6.11.2019. Tilaisuudessa oli paikalla satakunta aliupseeria ja yhteistyökumppania.

  • Juhlava lipun naulaus

    Aliupseeriliiton uusi lippu naulattiin ja siunattiin edustajakokouksen yhteydessä järjestetyllä päivällisellä 6.11.2018. Naulaajiksi oli kutsuttu liiton kunniajäsenet ja aikaisemmat puheenjohtajat.