Siirry sisältöön

EVP-jäsenet hyvän mielen lomalla Polvijärvellä

Aliupseeriliiton EVP-yhdistys tarjosi keväällä jäsenilleen mahdollisuuden osallistua tuettuun lomaan Polvijärvellä Lomakeskus Huhmarissa. Kuuden päivän lomajaksolle osallistui kymmenen EVP-yhdistyksen jäsentä.

Hyvinvointilomat ry järjestää tuettuja lomia Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista. Esimerkiksi eläkeläisten järjestöt voivat hakea jäsenilleen ryhmälomia. Myös yksittäiset henkilöt voivat saada tuettuja lomia taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Aliupseeriliiton EVP-yhdistys haki vuonna 2020 yhteistyökumppanuutta Hyvinvointilomat ry:n kanssa. Hyvinvointilomat hyväksyi meidät yhteistyökumppaniksi ja tarjosi meille mahdollisuuden lomajaksoon tämän vuoden keväällä Lomakeskus Humarissa. Teimme hakemuksen ja saimme toukokuulle kuuden päivän loman, johon henkilömääräksi tuli 25.

Tiedotimme lomasta EVP-yhdistyksen jäsenille laajasti kotisivumme ja sähköpostin kautta. Lomalle meitä tuli 14 henkilöä, joista EVP-yhdistyksen jäseniä oli 10 henkilöä, muut puolisoita ja ystäviä. Yhdistyksen rooli lomassa on lähinnä tiedotusluonteinen.

Kaiken kaikkiaan lomia haki 290 järjestöä. Noin 150 järjestölle loma myönnettiin. Lomalle pääseminen ei edellytä minkään järjestön jäsenyyttä. Tuetun loman saamisen perusteena ovat taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset syyt.

Koronalla oli omat vaikutuksensa loman toteutumiseen. Loma toteutui tiukkoja koronarajoituksia noudattaen. Maskia piti käyttää sisätiloissa ja käsihygieniaa sekä etäisyyksiä piti noudattaa. Saimme lomakeskuksesta maskeja 3 kpl/henkilö/päivä. Ruokaillessa oli pöydät nimetty ja suositus oli ruokailla samoilla paikoilla koko loman ajan. Pääosin lomaohjelma suoritettiin ulkona, vaikka silloin tällöin satoi, niin ohjelmien aikana sade ei häirinnyt.

Ohjelma oli mielestäni mielenkiintoinen ja sitä oli riittävästi, niihin osallistuminen oli vapaaehtoista. Kun osallistui kaikkiin ohjelmiin, ei pitkiä huilia väliin tullut. Ohjelmassa oli esimerkiksi kyykkäpeliä, olympialaiset, luontoretkeä, pihasuunnistusta, musiikkiaiheinen tietokilpailu ja luento hyvistä elintavoista.

Majoituimme kahden hengen mökkeihin, joissa osassa oli sauna. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ensimmäiseen päivään kuului hyvinvointipalvelujen esittely ja hoitovarausten vastaanotto. Auditoriossa oli illalla tuloinfo ja ryhmäytyminen ”kuka sie oot ja mistä sie tuut”. Huhmarissa oli samanaikaisesti 35-henkinen ryhmä Kotkan eläkeläisistä.  Lomakeskuksen mainio vapaa-ajan ohjaaja Seppo Voutilainen oli lähes kaikkien ohjelmanumeroiden vetäjänä ja ohjaajana. Hän hoiti tehtävänsä jämäkästi ja huumoripitoisesti.

Mielestäni loma oli kokonaisuutena onnistunut ja myös virkisti mieltämme. Meitähän oli laajasti Sodankylä- Helsinki väliltä. Ystävyyden merkityksestä: niin siellä kuin yleisesti on todettu ystävyydellä olevan suuri merkitys hyvinvoinnillemme, vaikka ihan tosi ystäviä meillä lienee aika vähän.

Hyvinvointilomat ry:n toteuttamalla lomalla sadan euron omavastuulla saa viikon loman täysihoitoineen, majoituksineen ja ohjelmineen. Matkakulut pitää itse maksaa, jos oma järjestö ei niitä maksa.

Kimmo Kupiainen
Aliupseeriliiton EVP-yhdistys

Kuvat: Kimmo Kupiainen, Keijo Lähdeaho

Tuettuja lomia järjestävät esimerkiksi

>> Hyvinvointilomat ry(avautuu uuteen ikkunaan)

>> Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry(avautuu uuteen ikkunaan)

>> Solaris-lomat ry(avautuu uuteen ikkunaan) https://www.solaris-lomat.fi/

>> EVP-yhdistyksen Huhmari-lomakertomus ja kuvagalleria(avautuu uuteen ikkunaan)

  • Golfmestaruus ratkesi Himoksella

    Aliupseeriliiton kolmannet golfmestaruuskilpailut pelattiin kesäkuussa Himos Golfissa. Kilpailuaamuna aurinkoisessa kelissä pystyi haistamaan suuren kilpailun tuoman värinän.

  • Aliupseeriliiton työvaliokunta

    Aliupseeriliiton hallituksen tehtävänä on johtaa, kehittää ja edustaa liittoa. Hallitus asettaa keskuudestaan juoksevien ja hallituksen käsiteltäväksi tulevien asioiden valmistelua varten työvaliokunnan.

  • Tärkeä päänavaus maanpuolustustyöhön

    Uudenmaan aliupseerit ry:n vapaaehtoiset kertoivat Nuku rauhassa –tapahtumassa yleisölle aliupseerien arjesta ja aliupseeriston uudesta roolista puolustusvoimien kasvavana henkilöstöryhmänä.