Siirry sisältöön

Luottamusmiesten ja yhteistoimintaelimen edustajien koulutus

Aliupseeriliittoon kuuluvalla jäsenellä on oikeus saada koulutetun luottamusmiehen palveluja nopeasti, läheltä ja ammattitaitoisesti. Luottamusmiesten ammattitaitoa ja valmiutta laadukkaaseen jäsenpalveluun koulutetaan pääsääntöisesti Aliupseeriliiton kattavalla ammattiyhdistyskoulutuksella.

Tämän syyskauden koulutukset ovat suunniteltu lähikoulutukseksi ja toivottavasti näin ne voimme myös toteuttaa.

Väheksymättä mitään koulutusta nostan syyskauden aloituskurssin, palkkausjärjestelmäkurssin, yhdeksi tärkeimmistä kursseista. Aliupseerien palkkausjärjestelmäsopimuksen piiriin kuuluu aliupseerit, mekaanikot ja lentokonemekaanikot. Kurssilla sopimus kahlataan tarkkaan läpi ja harjoitellaan kovaa asiantuntijan työtä eli tehtävien vaativuuden arviointia. Kyseisen kurssin jälkeen luottamusmiehellä on todella hyvät valmiudet vastata edustettavien visaisiin kysymyksiin. 

Edunvalvontapäivät ovat kutsukurssi, siellä on tarkoitus isommalla foorumilla suunnitella ensi vuoden koulutusta. Toki kyseisellä suunnittelulla on kauaskantoisia vaikutuksia. Yhteistoiminnan jatkokurssi on tarkoitettu ”Yt-peruskurssin” käyneille yhteistoimintaelimen jäsenille varoineen sekä luottamusmiehille varoineen.

Ja mikäli kaikki menee hienosti, nähdään vielä täydennyskurssien merkeissä. Perinteiset ”täykkärit” järjestetään marraskuussa ja on tarkoitettu kaikille luottamusmiehille ja varaluottamusmiehille taustaan ja koulutukseen katsomatta. Kursseja järjestetään kaksi samansisältöistä, näin kurssilainen voi valita itselleen paremmin sopivan vaihtoehdon.

Loppusyksyn koulutuksiin varaudumme suunnitelmalla b, eli verkossa järjestettäviin. Toivottavasti näin ei tarvitse tehdä ja näkisimme edes jonkun kerran kasvokkain.

Arvoisat jäsentemme edustajat! Raivatkaa kalenterista tilaa ja haarukoikaa itsellenne sopiva kurssi. Kurssitarjonta löytyy Aliupseeriliiton kotisivulta.

>> Koulutuskalenteri ja kurssien sisältö(avautuu uuteen ikkunaan)


Terho Eironen

Pääluottamusmies, Ay-koulutusvastaava

Kuva: Aleksi Laurila

  • Edunvalvonta on kestävyyslaji

    Vuoden lähestyessä loppuaan tulee ainakin näin vanhemmiten miettineeksi mennyttä vuotta. Mitä vuoden aikana on tapahtunut, mitä pitäisi vielä saada aikaiseksi?

  • Pääluottamusmies joukko-osastovierailulla

    Aliupseeriliiton pääluottamusmiestehtävään liittyy olennaisesti jalkautuminen joukko-osastoihin ja perehtyminen jäsentemme työarkeen. ”Jalkaudu ja kuuntele” on kantava teema luottamusmiestyössä kaikilla edunvalvonnan tasoilla.

  • Kansainvälisen avun antamisen ehdot käyttöön

    Laki kansainvälisen avun antamisesta ja siihen tarkoitetut palvelussuhteen ehdot sovittiin vuonna 2017. Lakia ei ole sovellettu ennen elokuussa 2021 toteutettua suomalaisten evakuoinnin suojaamisoperaatiota Afganistanissa