Siirry sisältöön

Aliupseeriliiton ensimmäiset golfmestaruuskilpailut

Aliupseeriliiton ensimmäinen golfmestaruus ratkesi lauantaina 21.8. Muurame Golfissa. A-sarjan paras pelaaja oli Anne Huomanen ja B-sarjan Simo Laitila.

Golfissa jokaisella pelaajalla on oma henkilökohtainen  tasoitus. Aliupseeriliiton kilpailussa pelataan kahdessa eri sarjassa, joihin henkilökohtainen tasoitus vaikutti. A-sarjassa kilpailivat pelaajat, joiden henkilökohtainen pelitasoitus oli alle 9,4. B-sarjassa kilpailivat pelaajat, joiden pelitasoitus oli 9,4 – 54. Kilpailussa suurin sallittu pelitasoitus on 36.

A-sarjassa laskettiin lyöntien määrä ilman henkilökohtaista tasoitusta. B-sarjassa laskettiin pistebogey-järjestelmän mukainen tulos. Pistebogeyssa verrataan jokaista reikää omaan tasoitukseen sekä kentän vaikeuteen; tämä tarkoittaa sitä, että pistebogeyssa ei jokaisella väylällä tarvitse onnistua täydellisesti, jotta kisassa voi vielä pärjätä. A-sarjassa eli lyöntipelissä ei ote saa herpaantua kertaakaan, muuten alkavat tulos- ja mestaruushaaveet kariutua.

Golf-kisoihin osallistuneilla oli mahdollisuus tutustua Muurame Golfin kenttään harjoituskierroksella. Perjantaina pelattu harjoituskierros antoi hyvän tuntuman monelle uuteen kenttään. Itse pääsin jo harjoituskierroksella todistamaan, kuinka tuleva A-sarjan voittaja hallitsi pitkät avaukset sekä haastavan lähipelin.

Kisakierros pelattiin lauantaina. Kisa-aamun startti alkoi kauniissa ja kuivassa kelissä. Pelaajat ottivat aamulla tuntumaa lyöntiin ja vaihtoivat kuulumiset osittain toisilleen tuttujen virkaveljien ja -siskojen kanssa. Tunnelma oli jo heti aamusta miellyttävän iloinen, vaikka kaikki tiesivät, että kilpailu alkaa hetken kuluttua. Etuysin jälkeen moni pelaaja oli pelaamassa huipputulosta. Sitten alkoi sotilaankeli eli järkyttävä vesisade. Pelin luonne muuttui täysin takaysillä.

A-sarjassa haastavista olosuhteista parhaiten selviytyi Anne Huomanen Rannikkolaivastosta. Huomanen voitti kilpailun A-sarjan kahden lyönnin erolla, toiseksi tulleeseen Jouni Leppämäkeen Ilmasotakoulusta. Kolmanneksi A-sarjassa tuli Juha Jalkanen Karjalan lennostosta.

Annen suoritus oli kova, olihan Leppämäki uunituore Ilmavoimien golfmestari. Huomanen voitti myös pisin draivi- sekä lähimmäksi lippua -kilpailut. Kiitospuheessaan Huomanen kertoi asettaneensa kisalleen vain  yhden tavoitteen: voiton.  Hän sanoi, lähes kaikki kilpailussa jaetut palkinnot sylissään, “voitto tuntuu hyvältä, mutta murskavoitto vielä paremmalta” tämä kuvasti hyvin kilpailun tunnelmaa, vesisateesta huolimatta.

Kisan toiselle sijalle tullut Leppämäki kertoi arvostavansa sitä, että golf on saatu osaksi Aliupseeriliiton kisakalenteria. Leppämäki arvioi, että golfmestaruuskisojen merkitys kasvaa kun alamme tuntea toisiamme yli puolustushaarojen. Se palkitsee niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

B-sarjan voitti Simo Laitila Ilmasotakoulusta. Toiseksi tuli Aleksi Laurila Merivoimien esikunnasta ja kolmanneksi Jesse Viitanen Ilmasotakoulusta.

Aliupseeriliitto sai golfmestaruuskilpailun palkinnoiksi hyviä tavarapalkintoja yhteistyökumppaneilta. Muurame Golfin toiminnanjohtaja Joonas Nieminen lahjoitti golf-aiheisia palkintoja. Saimme myös Holiday Clubilta sekä Vakuutusyhtiö Turvalta houkuttelevia palkintoja. Palkintopöydän näkeminen ennen kisaa antoi pelaajille mukavan extralatauksen kilpailuun.

Haluan kiittää järjestäjän ominaisuudessa Holiday Clubia ja Turvaa palkinnoista sekä Muuramen K-Supermarketin kauppiasta Juha Kuukkasta eväspusseista. Erityiskiitos Joonas Niemiselle sekä Muurame Golfille. Tietysti kaikille pelaajille kiitos kilpailuun osallistumisesta.

Seuraavia golfkisoja varten kannattaa jäsenten

aktivoitua ja miettiä, olisiko kotikisojen järjestäminen oman paikallisyhdistyksen kentällä mahdollista. Minä itse toivon, että jäsenistä löytyisi joku, joka pystyisi haastamaan minut tai Anne Huomasen vuoden päästä pidettävissä kilpailuissa!

Simo Laitila
Kilpailun johtaja
Keski-Suomen Aliupseerit ry

  • Ansioituneita aliupseereita palkittiin

    Aliupseeriliitto palkitsi ansioituneita aliupseereita ansiomitaleilla edustajakokouksen yhteydessä. Lisäksi tilaisuudessa julkistettiin Vuoden aliupseeri.

  • EVP-yhdistyksen kokousmatka Kajaaniin

    Aliupseeriliiton EVP-yhdistyksen kokousmatka suuntautui Kajaanin Karankajärvelle ja Kainuun prikaatiin. Kesäkoti Invala tarjosi ihanteellisen ympäristön kokoukselle ja ulkoilulle.

  • Tähtäimessä kenttäkelpoisuus

    Reserviläisurheiluliiton liikuntatapahtumiin osallistuu vuosittain noin 120.000 henkilöä. Valtaosa tilaisuuksista on monipuolisia kuntoliikuntatapahtumia. Myös kilpailut ja reserviläisten kenttäkelpoisuutta suoraan edistävät tapahtumat ovat suosittuja.