Siirry sisältöön

Sisäsoutu sopii kaikille

Aloitin sisäsoudun tavoitteellisen harjoittelun vuoden 2021 alussa. Tutustuin lajiin jo varusmiespalveluksen aikana ja olen siitä lähtien pitänyt soutamisesta.

Välillä tuli vedettyä koviakin settejä, vaikka vastus  ja tekniikka olivat hakusessa. Koin sen kuitenkin tehokkaaksi harjoitteluksi. Seitsemän vuotta sitten mietin, että jonakin päivänä voisi olla hauska osallistua suomenmestaruuskilpailuihin.

Reilu vuosi sitten sisäsoudun ja leuanvedon multitalentti Joonas Mäkipelto bongasi minut kuntosalilla. Hän seurasi harjoitteluani ja totesi, että mies soutaa aika hyvin. Hän kysyi, voisitko soutaa 250 metriä täysillä. Tein sen ja hän oli vaikuttunut suorituksestani. Siitä se sitten lähti. Kuukauden kuluttua osallistuin SM-kilpailuihin ja voitin sieltä hopeaa.

Tapaamisemme jälkeen aloitimme Mäkipellon kanssa yhteistyön ja kovan harjoittelun. Hiukan myöhemmin valmentamaan tuli soutulegenda Jari Jallu Saario.

Sisäsoudun hienous lajina on se, että sitä pystyy harrastamaan kuka vaan. Vaikka olisi rakenteellisia ongelmia tai hengityksen kanssa hankalaa, tämä laji sopii siitä huolimatta. Kun olet treenannut, huomaat, että et lahoakaan, vaan olet saanut maitohapon siedon, voiman ja tekniikan uudelle tasolle. On hienoa nähdä, että pystyn haastamaan koviakin kavereita. Näen että minulla on mahdollisuus päästä eliittiin.

Tavoitteeni sisäsoudussa
 • Tehdä maailmanennätyksiä 500 ja 100 metrin matkoilla sekä slideilla 100 metriä
 • Tulla Suomen nopeimmaksi 500 metrin soutajaksi
 • Voittaa lisää MM-mitaleja

 Joonas Kuivalainen

>> Lue myös Joonas Kuivalaisen haastattelu


 • Toimipaikkana Bryssel

  Minut valittiin Brysseliin, DG EUMS, esikuntamestarin tehtävään viime kesänä. Vastasin mönkijän satulassa "kyllä" lähes kaksivuotiselle toimikaudelle Euroopan sydämessä. Työnantaja perehdytti minut jouhevasti tehtävään ja järjesti mahdollisuuden lähteä paikan päälle asunnon etsintään.

 • Edunvalvoja Satu Vartiainen

  "Luottamusmiestoiminta on tuntunut alusta asti omalta ja olen kokenut edunvalvontatyön mielekkääksi. Tästä syystä uskalsin tarttua haasteeseen ja hakeutua tehtävään. Näen puolustushaarapääluottamusmiehen tehtäväkentän mielenkiintoisena ja haastavana. Tehtävässä on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa tärkeisiin aliupseereita koskeviin asioihin." Satu Vartiainen (40)

 • Edunvalvoja Aleksi Laurila

  "Hain pääluottamusmiehen tehtävään, koska halusin päästä vaikuttamaan ammattiryhmämme asioihin. Haluan hoitaa tehtäväni Merivoimien aliupseerien pääluottamusmiehenä niin hyvin, että saan jatkossakin nauttia Aliupseeriliiton hallituksen luottamusta ja jatkaa tehtävässäni useamman kauden." Aleksi Laurila (34)