Siirry sisältöön

Sisäsoutu sopii kaikille

Aloitin sisäsoudun tavoitteellisen harjoittelun vuoden 2021 alussa. Tutustuin lajiin jo varusmiespalveluksen aikana ja olen siitä lähtien pitänyt soutamisesta.

Välillä tuli vedettyä koviakin settejä, vaikka vastus  ja tekniikka olivat hakusessa. Koin sen kuitenkin tehokkaaksi harjoitteluksi. Seitsemän vuotta sitten mietin, että jonakin päivänä voisi olla hauska osallistua suomenmestaruuskilpailuihin.

Reilu vuosi sitten sisäsoudun ja leuanvedon multitalentti Joonas Mäkipelto bongasi minut kuntosalilla. Hän seurasi harjoitteluani ja totesi, että mies soutaa aika hyvin. Hän kysyi, voisitko soutaa 250 metriä täysillä. Tein sen ja hän oli vaikuttunut suorituksestani. Siitä se sitten lähti. Kuukauden kuluttua osallistuin SM-kilpailuihin ja voitin sieltä hopeaa.

Tapaamisemme jälkeen aloitimme Mäkipellon kanssa yhteistyön ja kovan harjoittelun. Hiukan myöhemmin valmentamaan tuli soutulegenda Jari Jallu Saario.

Sisäsoudun hienous lajina on se, että sitä pystyy harrastamaan kuka vaan. Vaikka olisi rakenteellisia ongelmia tai hengityksen kanssa hankalaa, tämä laji sopii siitä huolimatta. Kun olet treenannut, huomaat, että et lahoakaan, vaan olet saanut maitohapon siedon, voiman ja tekniikan uudelle tasolle. On hienoa nähdä, että pystyn haastamaan koviakin kavereita. Näen että minulla on mahdollisuus päästä eliittiin.

Tavoitteeni sisäsoudussa
  • Tehdä maailmanennätyksiä 500 ja 100 metrin matkoilla sekä slideilla 100 metriä
  • Tulla Suomen nopeimmaksi 500 metrin soutajaksi
  • Voittaa lisää MM-mitaleja

 Joonas Kuivalainen

>> Lue myös Joonas Kuivalaisen haastattelu


  • Esa Ek Sergeants major Academyssa

    Sotilasmestari Esa Ek opiskelee U.S ARMY Sergeants Major Academyssä vuosina 2016-2017. Hän kertoo Ammattisotilaan lukijoille koulutuksesta ja opiskelijaelämästä USA:ssa.

  • Valtakunnallisen maanpuolustuskurssin vääpeli

    Esikuntamestari, vääpeli Juha Vehokari (46) vastaa siitä, että Valtakunnallisten maanpuolustuskurssien käytännön järjestelyt sujuvat mutkattomasti ja näkymättömästi. Tavoitteena on, että kun kurssi alkaa, jokainen yksityiskohta on kunnossa ja osallistujat voivat keskittyä opiskeluun.

  • Sotatyö ei ole rakettitiedettä

    Vuoden aliupseeri ylipursimies Hannu Unger (49) on palvelut puolustusvoimia neljännesvuosisadan ajan. Tällä hetkellä Unger toimii Ilmasotakoulussa esikuntamestarina. Hänen haaveenaan on päästä joskus huollon tehtäviin.