Siirry sisältöön

Muista hakeutua täydennyskoulutukseen

Puolustusvoimien täydennyskoulutuksen vuoden 2022 jälkimmäinen hakuaika alkaa olla käsillä. Muistathan varmistaa suunniteltuihin koulutuksiin hakeutumisen.

Täydennyskoulutus on Puolustusvoimissa sotatieteellisten tutkintojen ulkopuolista koulutusta. Täydennyskoulutus sisältää toimialojen, puolustushaarojen ja kansainvälisen koulutuksen.

Koulutustarpeiden suunnittelu käynnistyy hallintoyksiköissä kehityskeskustelujen pohjalta, josta muodostuu koko puolustusvoimallinen koulutustarve. Täydennyskoulutukseen ja hakeutumiseen liittyvät toimenpiteet löytyvät Puolustusvoimien ohjeesta (HP910 / PVHSMK-PE 055 Puolustusvoimien täydennyskoulutus), Torni-portaalista sekä joukko-osastojen omista ohjeistuksista.

Kevään 2023 täydennyskoulutukseen hakeutuminen tapahtuu 1.10.2022 mennessä. Hakeutuminen tapahtuu keskitetysti. Joukko-osastot kokoavat oman henkilöstönsä koulutustarpeet, asettavat hakijat puoltojärjestykseen ja toimittavat tiedot koulutuksen järjestäjän tai puolustushaaraesikunnan käsittelyyn.

Selvitä oman joukko-osaston käytänteet ja hakeutumisen aikataulut. Lisätietoa saat oman joukko-osaston työpaikkaohjaajilta, henkilöstö- ja koulutustoimialoilta.

Ilmavoimat järjestää vuoden 2023 alussa ylimääräisen mestaritason opintokokonaisuuden. Työnantajan mukaan hakeutuminen tapahtuu  1.10.2023 mennessä, mutta käytännön toimenpiteitä hakeutumiseen ei ole vielä julkaistu. Lisäinfoa hakeutumisesta tulee lähiaikoina, joten tarkkaile koulutustoimialan ilmoituksia.


Jussi Niemi

Ilmavoimien pääluottamusmies

  • Yhteistoiminnalla tietoa päätöksenteon tueksi

    Yhteistoiminnan (YT) tarkoituksena on antaa henkilökunnalle vaikutusmahdollisuus omaan työhön liittyviin asioihin. Lisäksi työnantaja saa sen myötä tietoa työpaikan ja työolosuhteiden kehittämiseksi.

  • Opintovapaalle hankkimaan osaamista

    Ammattisotilas voi anoa virkavapaata opintoja varten. Virkamiehellä on oikeus virkavapaaseen, jos palvelussuhde samaan työnantajaan on kestänyt vähintään vuoden.

  • Virkamiehet lomailevat myös poikkeusoloissa

    Oikeus vuosilomaan perustuu eduskunnan 18.3.2005 säätämään vuosilomalakiin, Valtion virka- ja työehtosopimukseen vuosilomista ja Valtion virka- ja työehtosopimuksen allekirjoittamispöytäkirjaan.