Siirry sisältöön

Jukka Klemetistä Aliupseeriliiton kunniajäsen

Aliupseeriliiton edustajakokous kutsui 10.11.2022 Jukka Klemetin liiton kunniajäseneksi. Klemetti on pitkäaikainen edunvalvoja, paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen ja puheenjohtaja sekä Aliupseeriliiton hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja.

Eläkkeelle jäätyään hän toimi vielä  Aliupseeriliiton toiminnantarkastajana.

Aliupseeriliiton sääntöjen mukaan kunniajäseneksi voidaan kutsua liiton hallituksen esityksestä, edustajakokouksen päätöksellä, Aliupseeriliiton tarkoitusperiä huomattavalla tavalla edistänyt henkilö, joka on pitkään ja erityisen ansioituneesti ollut mukana liiton toiminnassa.

Klemetti edisti oman ammattiryhmänsä asiaa Aliupseeriliiton hallituksessa vuodesta 1996 alkaen. Poisjäänti pitkäaikaisesta luottamustehtävästä oli iso muutos, mutta laskeutuminen eläkkeelle tuntui pehmeältä

–  Minulle ei jäänyt tunnetta, että jotakin olisi jäänyt tekemättä. Jäin liiton toiminnasta pois hyvillä mielin, kun tiesin, minkälainen tehokas koneisto Aliupseeriliittoa pyörittää.

Klemetti sai tiedon kunniajäseneksi kutsumisesta puheenjohtaja Jyrki Surkalta heti edustajakokouksen päätöksen jälkeen.

–  Kun mietin asiaa puhelun jälkeen, kyllähän liiton toiminta oli merkittävässä osassa elämääni parikymmentä vuotta. Mietin taaksepäin ihmisiä ja tapahtumia. Tuli mukava olo.

Viisi vuotta sotilaseläkkeellä ollut Klemetti pysyy Puolustusvoimien kehityksessä mukana kertausharjoitusten kautta. Aliupseeriliiton toimintaa hän seuraa Ammattisotilas-lehteä lukemalla. EVP-jäsenenä hän käyttää edelleen jäsenpalveluja.

–  On mielenkiintoista nähdä, miten jäsenpalvelut, joita minun aikanani suunniteltiin, ovat nyt muuttuneet todeksi. Esimerkiksi Alpola, jossa olen itsekin jo yöpynyt.

Kunniajäsenenä Klemetti voi jatkossa osallistua liiton edustajakokouksiin kutsuvieraana. Vuoden 2023 edustajakokouksen ajankohdan 1.-2.11.2023 Klemetti kirjasi ylös juuri postissa tulleeseen aliupseerikalenteriin.

Teksti ja kuva: Asta Ruuskanen

  • Monipuolista liikuntaa varuskunnissa

    Suomen Sotilasurheiluliitto ry on valtakunnallinen liikuntajärjestö, joka tuottaa yhdessä varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluja puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen varusmiehille, henkilökunnalle, henkilökunnan perheille sekä evp-henkilöstölle.

  • Veteraanit tarvitsevat apuamme

    Veteraanien ja heidän puolisoidensa tulotaso on heikko. Veteraanijärjestöjen varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen kertoo, että kunnat ja niiden tarjoamat palvelut poikkeavat suuresti toisistaan. Keräystuotolla on mahdollisuus hieman tasata eriarvoisuutta.

  • Mika Tiitinen SAK:n aluetoimikunnan puheenjohtajaksi

    Aliupseeriliiton varapuheenjohtaja Mika Tiitinen on valittu SAK:n Keski-Suomen aluetoimikunnan puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudeksi. Jani Laitinen Keski-Suomen aliupseerit ry:stä jatkaa aluetoimikunnan jäsenenä.