Siirry sisältöön

Tiitinen ehdolla Aliupseeriliiton puheenjohtajaksi

Aliupseeriliiton jäsenyhdistykset valitsevat liitolle uuden puheenjohtajan 2.11. Uuden puheenjohtajan toimikausi alkaa vuoden 2024 alussa.

Keski-Suomen Aliupseerit ry on esittänyt  Aliupseeriliiton seuraavaksi puheenjohtajaksi Mika Tiitistä (48). Tiitinen on toiminut Aliupseeriliiton ja sen paikallisyhdistysten luottamustehtävissä vuodesta 1998 alkaen. Hän toimi vuosina 1998 – 2011 lokakuun loppuun asti Itä-Suomen Huoltorykmentin luottamusmiehenä sekä myöhemmin Maavoimien Materiaalilaitoksen valtakunnallisena luottamusmiehenä ja yhteistoimintaelimen jäsenenä.

Oman yhdistyksensä, Keski-Suomen Aliupseerit ry:n puheenjohtajana hän toimi 20 vuotta, viime kevääseen asti.

Tiitinen on ollut Aliupseeriliiton hallituksen jäsen vuodesta 2005 alkaen ja liiton varapuheenjohtaja vuodesta 2011 alkaen. Hän työskentelee tällä hetkellä esikuntamestarina Ilmasotakoulussa.

Tiitisen tavoitteena on edistää Puolustusvoimien työaikalain päivittämistä vastaamaan nykyaikaa. Tätä työtä tulee tehdä yhdessä muiden sotilasjärjestöjen kanssa.

–  Haluan myös edistää aliupseerien palkkausjärjestelmän uudistamista ja Nato-tehtävien palkkausta. Nato-tehtävien palkkauksen tulee olla houkutteleva. Näihin tehtäviin lähteville kohdistuvia tukitoimia tulee kehittää niin, että niissä huomioidaan myös virkamiesten perheet.

Tiitinen pitää tärkeänä, että työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen löydettäisiin keinoja parantaa niiden yhteyttä kokonaisvaltaiseen elämänhallintaan ja jaksamiseen.

–  Edunvalvonta on ollut kaikki nämä vuoden lähellä sydäntä ja uskon, että voin edistää koko jäsenkenttämme matkaa kohti tulevaa ja olla eturintamassa hoitamassa jäsenten palkkauksellista, ammatillista sekä oikeudellista asemaa kehittävää toimintatapaa.

Kuva: Markku Pihlaja

  • Kenestä Vuoden 2021 aliupseeri?

    Vuoden aliupseeriksi voidaan valita Aliupseeriliiton jäsen, joka on ansioitunut palvelustehtävässä, käyttäytyy ja suorittaa palvelustehtävänsä moitteettomasti ja edistänyt oman ammattikuntansa asemaa merkittävästi

  • Ammattisotilaat kuntotalkoisiin

    Kunnon kohentajat –kilpailu on Mikkelin Aliupseereiden jäsenten väline mittelö. Eniten kuntoindeksiään vuoden aikana nostanut aliupseeri palkitaan vuoden loputtua.

  • Lapin Aliupseerit 50 vuotta

    Lapin Aliupseerit, alkujaan Rovaniemen värvättyjen kerho, on ajanut värvättyjen ja ammattialiupseerien asioita pohjoisella maanpuolustusalueella kunniakkaasti. Arkistoja selatessa voi havaita, kuinka yhdistyksen toiminta on kehittynyt vuosien saatossa vastaamaan omien jäsentensä tarpeisiin. Yhdistyksen tavoitteena, koko sen olemassa olon ajan, on ollut jäsenen palveleminen.