Siirry sisältöön

Pohjoisen aliupseerit pipolätkällä

Pohjoisen aliupseerit järjesti pipolätkätapahtuman helmikuussa Sodankylän urheilupuistossa. Olosuhteet olivat arktisille erikoisosaajille sopivan kuiva, mittari näytti -18°C.

Kisaan osallistui 45 jäsentä. Kilpailujoukkueissa oli enintään neljä pelaajaa, joista kolme sai olla kerrallaan kentällä. Pelit olivat napakoita kymmenen minuutin taisteluita. Kilpailuun osallistui neljä joukkuetta huolto-osastoineen.

Kilpailuun ilmoitetut joukkueet tuli nimetä ja nimen piti liittyä jollain tavalla ammattiimme. Kilpailuun osallistuneet joukkueet olivat Aidankiertäjät, Rännipojat, SemiMankeli ja Varasto Edvard. Jokainen joukkue nimesi myös joukkueensa vanhimman aliupseerin.

Kilpailussa oli ensi alkusarja. Ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdistyksen talkooporukan tilastopalvelun aliupseerit laskivat pisteet ja määrittivät finalistit.  Finaali oli tiukka taisto, jonka Aidankiertäjät-joukkue voitti yhden maalin turvin.

Tapahtuman talkooporukka huolehti yleishuollosta sisältäen kahvinkeiton, mehun lämmittämisen ja makkaran paiston.

Jäsenet innostuivat ilmoittautumaan jo kisan aikana ensi vuoden turneeseen. Päätimme haastaa myös muut Aliupseeriliiton jäsenyhdistykset vuoden 2025 Pohjoisen pipolätkäturnaukseen. Haaste on nyt heitetty. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan tämän vuoden lopulla.

Pohjoinen pelaa ja pitää

Teksti Saku Aikio, puheenjohtaja, Pohjoisen Aliupseerit ry
Kuva: Otso Könönen

  • Turvallisin mielin matkalle Aliupseeriliiton jäsenkortin kanssa

    Passi, lentoliput… Entä liiton jäsenkortti? Jos nämä kaikki tulivat mukaan, voit aloittaa matkasi levollisin mielin. Matkustaessa on hyvä rentoutua ja nauttia olostaan ulkona arjen rattaista. Silloin voi kuitenkin myös sattua kaikenlaista.

  • Hae kulttuuriapurahaa

    SAK:n kulttuurirahaston apurahahaku on elokuussa. Kulttuuriapurahoja voivat hakea kaikki SAK:laisten ammattiliittojen yksityiset jäsenet tai harrastajaryhmät. Apurahoilla tuetaan ensisijaisesti taidepainotteisia kulttuuriharrastuksia.

  • Kirkkaimmat mitalit Kainuuseen

    Tervareitin Aliupseerit vei mestaruuden sekä joukkuekilpailuissa että henkilökohtaisissa sarjoissa Aliupseeriliiton haulikkomestaruuskilpailuissa. Aliupseeriliiton haulikkomestaruuskilpailu järjestettiin Kajaanissa 23.-25.7. Samanaikaisesti ammuttiin myös Sotilasurheiluliiton ja Kainuun prikaatin haulikkolajien mestaruuksista.