Siirry sisältöön

Pohjoisen aliupseerit pipolätkällä

Pohjoisen aliupseerit järjesti pipolätkätapahtuman helmikuussa Sodankylän urheilupuistossa. Olosuhteet olivat arktisille erikoisosaajille sopivan kuiva, mittari näytti -18°C.

Kisaan osallistui 45 jäsentä. Kilpailujoukkueissa oli enintään neljä pelaajaa, joista kolme sai olla kerrallaan kentällä. Pelit olivat napakoita kymmenen minuutin taisteluita. Kilpailuun osallistui neljä joukkuetta huolto-osastoineen.

Kilpailuun ilmoitetut joukkueet tuli nimetä ja nimen piti liittyä jollain tavalla ammattiimme. Kilpailuun osallistuneet joukkueet olivat Aidankiertäjät, Rännipojat, SemiMankeli ja Varasto Edvard. Jokainen joukkue nimesi myös joukkueensa vanhimman aliupseerin.

Kilpailussa oli ensi alkusarja. Ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdistyksen talkooporukan tilastopalvelun aliupseerit laskivat pisteet ja määrittivät finalistit.  Finaali oli tiukka taisto, jonka Aidankiertäjät-joukkue voitti yhden maalin turvin.

Tapahtuman talkooporukka huolehti yleishuollosta sisältäen kahvinkeiton, mehun lämmittämisen ja makkaran paiston.

Jäsenet innostuivat ilmoittautumaan jo kisan aikana ensi vuoden turneeseen. Päätimme haastaa myös muut Aliupseeriliiton jäsenyhdistykset vuoden 2025 Pohjoisen pipolätkäturnaukseen. Haaste on nyt heitetty. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan tämän vuoden lopulla.

Pohjoinen pelaa ja pitää

Teksti Saku Aikio, puheenjohtaja, Pohjoisen Aliupseerit ry
Kuva: Otso Könönen

  • Ensimmäinen edustajakokous etänä

    Aliupseeriliiton edustajakokous toteutettiin koronapandemian takia erityisjärjestelyin. Kokoukseen osallistui 18 jäsenyhdistyksen varsinaisten kokousedustajien lisäksi liiton hallitus, pääluottamusmiehet ja liiton toimiston henkilökunta.

  • Vakuutus on turvanasi matkalla

    Ilman matkustajavakuutusta reissaaminen voi tulla todella kalliiksi. Jos ulkomaanmatkalla sairastuu tai joutuu tapaturmaan, kustannukset voivat olla järkytys suomalaiseen terveydenhoitojärjestelmään tottuneelle.

  • Aliupseeriliiton jäsentutkimus lokakuussa

    Aliupseeriliitto selvittää lokakuussa Puolustusvoimien palveluksessa olevien jäsenten näkemyksiä liiton edunvalvonnasta ja jäsenpalveluista. Tutkimuksen toteuttaa Taloustutkimus.