Koulutusta yhteistyönä
Aliupseeriliitto ja Rajaturvallisuusunioni järjestivät luottamusmiehille, yhteistoimintaelimen edustajille ja puheenjohtajille suunnatun luottamusmies- ja yhteistoimintakurssin huhtikuussa.

Kurssi sisälsi luentoja, alustuksia ja ryhmätöitä. Kurssin tavoitteena oli parantaa valmiuksia käytännön luottamusmiestyöhön ja yhteistoimintaan. Aiheita alustettiin valtion virkaehtosopimuksen, virkamieslain ja valtion yhteistoimintalain kautta.
Aliupseeriliitto ja Rajaturvallisuusunioni ovat tehneet yhteistyötä ammattiyhdistyskoulutuksen parissa vuodesta 2018. Yhteistyöllä on pyritty parantamaan henkilöstöedustajien valmiuksia tehtävissään. Vaikka molemmilla järjestöillä on omat tarkentavat virkaehtosopimukset, molempia koskevat muun muassa valtion virka- ja työehtosopimus (virkamatkustaminen, vuosilomat), valtion virkamieslaki (virkamiehen oikeudet ja velvollisuudet) ja valtion yhteistoimintalaki.
Huhtikuussa järjestetty kurssi sai paljon hyvää palautetta. Rakentava palaute auttaa tulevien kurssien jatkojalostuksessa. Rajaturvallisuusunionin koulutusvastaava Mika Ahola kannustaa kaikkia luottamusmiehiä ja yhteistoimintaelimen edustajia hakeutumaan seuraavaan, järjestöjen yhteiseen koulutukseen. Kurssi toimi loistavana verkostoitumistapahtumana. Molempien liittojen edustajat oppivat toisiltaan eri toimialoista ja keskeisimmistä tehtävistä niin Puolustusvoimissa kuin Rajavartiolaitoksessa.
Rajaturvallisuusunioni
Rajaturvallisuusunioni edustaa Rajavartiolaitoksen palveluksessa olevia raja- ja merivartijoita, upseereita, opisto- ja erikoisupseereita sekä siviilityöntekijöitä. Liiton 12 jäsenyhdistyksessä on tällä hetkellä noin 2500 jäsentä.
Aliupseeriliitto
Aliupseeriliitto edustaa Puolustusvoimien palveluksessa olevia aliupseereja, lentokonemekaanikkoja sekä sopimussotilaita. Liiton 20 jäsenyhdistyksessä on tällä hetkellä noin 3600 jäsentä.
Saatat olla kiinnostunut myös näistä
-
Palkankorotus ja parannuksia työaikaan
Valtion virka- ja työehtosopimuksen mukainen kahden prosentin palkankorotus tulee maksettavaksi kesäkuun alusta lukien. Maaliskuussa tehty sopimus korjaa myös sairauspoissaolopäivien työaikamerkintää koskevaa epäoikeudenmukaisuutta.
-
Kuka piikittää ketä – ja kenen vastuulla?
Suomi on lähettänyt noin 400 kriisinhallinnan ammattilaista eri operaatioihin ympäri maailmaa. Kulunut vuosi on eittämättä ollut poikkeuksellinen kotimaan tehtävissä palveleville sotilaille, mutta maailmalla poikkeusolot ovat olleet erityisen rasittavat.
-
Keskustason arviointi- ja kehittämisryhmä kentällä
Tehtävänkuvaus on työtehtävien ja palkkauksen määrittelyn perusta. Tehtävänkuvauksen arviointia tehdään kolmeportaisessa järjestelmässä ja ylimpänä toimijana sekä komentajaa sitovan päätöksen antajana toimii keskustason arviointi- ja kehittämisryhmä.