Siirry sisältöön

Sopimus sinetöi yhteistyön

Tervareitin Aliupseerien jäsenet ovat antaneet talkooapua Kajaanin seudun invalidien Kesäkoti Invalassa. Vuonna 2018 käynnistynyt yhteistyö sinetöitiin tämän vuoden alussa kirjallisella sopimuksella.

Tervareitin Aliupseerit ry:n puheenjohtaja Ville Heikkilä kertoo, että kyseessä on molempia yhdistyksiä hyödyttävä sopimus. Tervareitin Aliupseerit sitoutuu talkootyöhön Kesäkoti Invalassa ja muutenkin auttamaan Kajaanin seudun invalideja heidän tarvitsemallaan tavalla. Vastineeksi Tervareitin yhdistys saa Invalan tiloja käyttöönsä.

Autamme, missä tarvitaan apua. Olemme yhteistyökumppaneita, jotka helpottavat ja auttavat toisiaan, kun sille on tarve. Toisten auttaminen on tärkeää nykyisessä maailmantilanteessa.

Kesäkoti Invala sijaitsee Karankajärven rannalla, noin viiden kilometrin etäisyydellä Kajaanin keskustasta. Kesäkoti toimii juhla- ja kokoustilana. Sitä on käytetty myös leiritoimintaan. Alue ja tilat vaativat jatkuvaa ylläpitoa. Talkooavulle onkin runsaasti käyttöä. Yhdistyksen vapaaehtoiset ovat muun muassa puhdistaneet kattoja ja rännejä sekä kaataneet puita.

Seuraavaksi tarkoituksemme on kaataa piha-alueelta puita. Niiden kaatoon olen saanut sovittua yhteistyökumppanin nosturiauton kanssa. Kun Invalassa piti tehdä vesikaivoon liittyviä töitä, hommasimme kaivinkoneen avuksi.

Myös isompia remontteja on suunnitelmissa. Ensi kesän iso projekti on LVI-remontti.

– Tulevana kesänä Invalassa vaihdetaan vesiputket, saniteettitilojen lavuaarit ja wc-pöntöt. Myös keittiö uusitaan ja sinne tuodaan astianpesukone. Me olemme talkoovoimana mukana ja tuemme mahdollisesti heitä rahallisesti.

Heikkilän mukaan Tervareitin Aliupseerien jäsenet ovat innoissaan sopimuksesta. Yhdistys on pitänyt Invalassa saunailtoja ja yhdistyksen kokouksia. Nyt jäsenten ovat alkaneet kiinnostua käyttämään aluetta myös perhejuhliin.

Tämä on meidän uusi aliupseerikerho. Kajaanin Seudun Invalidit järjestää myös pitopalvelua. Olemme ostaneet heiltä palveluja muun muassa pikkujouluihin. Hinta-laatusuhde on erittäin hyvä.

Kuvat: Ville Heikkilä

 

  • Turvallista Suomea ylläpitämässä

    Keski-Suomen Aliupseerit halusi nostaa turvallisuusviranomaisten henkilöstöresurssien riittämättömyyden eduskuntavaaliteemaksi Keski-Suomessa. Kumppaniksi tähän työhön löytyi Keski-Suomen Poliisien yhdistys. Yhteistyön tuloksena oli 5.3. järjestetty Turvallinen Suomi –keskustelutilaisuus.

  • Varapuheenjohtajiksi Miromäki ja Tiitinen

    Aliupseeriliiton hallitus valitsi varapuheenjohtajiksi Tuomas Miromäen ja Mika Tiitisen. Miromäki on ollut liiton hallituksessa vuodesta 2011. Miromäki on Kymenlaakson aliupseerit ry:n puheenjohtaja. Tiitinen on ollut liiton hallituksen jäsen vuodesta 2005 alkaen. Varapuheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2011 alkaen.

  • Rissasesta Kunnon kohentaja

    Mikkelin Aliupseerit ry valitsi vuoden 2017 Kunnon kohentajaksi pääluottamusmies Riku Rissasen. Vuosi sitten käynnistetyn kuntoilumittelön tavoitteena on herättää liikunnan iloa jäsenissä ja kannustaa monipuoliseen liikkumiseen.