Siirry sisältöön

Kehityskeskustelut 2020-2021

Vuoden taas lähestyessä loppua, tietää se joulun odotuksen lisäksi kehityskeskustelun aikaikkunan avautumista. Pääesikunta on laatinut kehityskeskusteluja ohjaavan käskyn (AQ12586) elokuussa.

Asiakirjan mukaisesti kehityskeskustelut voidaan aloittaa 1.11.2020 alkaen. Puolustushaarat ja hallintoyksiköt ovat antaneet omat ohjeistuksensa tarkentavine aikatauluineen kehityskeskustelun käymisestä.

Esimies tai esimiehen esimies vastaavat kehityskeskusteluiden onnistuneesta läpiviennistä. Alaisena sinulla on myös merkittävä rooli keskustelujen osapuolena. Keskusteluissa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhösi ja henkilökohtaiseen kehittymiseen liittyvissä asioissa. Huolellinen valmistautuminen edesauttaa sinua arvioimaan mm. menneen kauden arvioinnissa. Valmistaudu perustelemaan oman suorituksesi arviointi ja muut omat näkemykset.

Kehityskeskustelukokonaisuus koostuu menneen kauden arvioinnista, tulevan kauden tavoitteista ja kehittämissuunnitelmasta. Käsiteltäviä asioita ovat muun muassa:

  • tehtävien ja tulostavoitteiden asettaminen
  • tehtävänkuvauksen oikeellisuuden tarkastaminen
  • kriisinhallintapalvelukseen hakeutumishalukkuus
  • edellisen kauden suoritusarviointi, muodostaa palkkauksen henkiosan
  • pitkäjänteinen kehittämissuunnitelma
  • AUKES-halukkuudet
  • halu osallistua kansainvälisen avun antamiseen

Kehityskeskustelut käydään ensisijaisesti yhtenä kokonaisuutena mutta se voidaan tarpeen mukaan jakaa kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa arvioidaan mennyt kausi, toisessa osassa luodaan tavoitteet ja tehtävät tulevalle kaudelle, päivitetään kehittämissuunnitelma sekä sovitaan kehittämistoimenpiteistä mahdollisissa toimintakyvyn ja työhyvinvoinnin heikentymistapauksissa.

Tarvittaessa saat apua kehityskeskustelujen läpiviennistä ja siihen valmistautumisesta hallintoyksikkösi luottamusmieheltä.

Terho Eironen

Valtakunnallinen pääluottamusmies

  • Osaamisen kehittäminen kansainvälisessä ympäristössä

    Nato School, Swiss Army Academy, Baltic Defence School, Inter European Air Force Academy, Senior Enlisted Academy ja Sergeant Major Academy tarjoavat aliupseereille eritasoisia pääosiltaan sotilasjohtamiseen ja aliupseerin rooliin keskittyviä opintokokonaisuuksia.

  • Uusi perheenjäsen tulossa?

    Lapsen saaminen on koko perheen elämän mittainen prosessi ja se alkaa hyvissä ajoin ennen lapsen syntymää. Elämän ensimetreillä uusi tulokas tarvitsee molempien vanhempien hoitoa. Siksi Suomessa on perhevapaajärjestelmä.

  • Ammattisotilaan fyysinen toimintakyky

    Otsikon mukainen uusi määräys HQ1056 annettiin Pääesikunnasta joulun alla lahjaksi henkilöstölle yhdessä Ammattisotilaan perustaito-määräyksen (HQ1015) kanssa.